HVALIO MLADIĆA PA ZAVRŠIO U POLICIJI: Određen pritvor hrvatskom veroučitelju koji bi da strelja Mesića!

Portal Index.hr objavio je 21. decembra audio-snimak na kojem veroučitelj Bagarić učenicima na času govori da treba streljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su “nezahvalna stoka, debili, kreteni”, tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani, “a mi imamo duduke”. Veroučitelja je tokom njegovog ispada snimio učenik škole.

Direktorka zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca u kojoj se to dogodilo Ljiljana Klinger izvestila je da je pokrenula proceduru vanrednog otkaza ugovora o radu veroučitelja Bagarića, navodi Hina.

Ranije je izjavila da je šokirana objavljenim snimkom i osudila ponašanje veroučitelja, ocenivši kako je reč o zloupotrebi položaja učitelja, kao i da stavovi koje je izneo “nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu”.

Ministarka obrazovanja Blaženka Divjak među prvima je reagovala poručivši da je šokirana otkrićem snimka u kojem se otvoreno propagira govor mržnje i najavila istragu o tom slučaju.

Od veroučiteljevh izjava ogradila se i Kancelarija za veronauku u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Pročitajte još: KREMLJ ODGOVORIO SUROVO: ID preuzela odgovornost za napad u Sankt Peterburgu – Putin uveo drakonske kazne za …!

ISTINA IZLAZI NA VIDELO – ARAPSKI MEDIJI BRUJE: Vođe ID evakuisane američkim helikopterima, pukla bruka u Siriji – teroriste prebacili u …

PREOKRET U SAD – ŠIPTARI PRIZNALI: Američka Ambasada žestoko upozorila Vladu u Prištini, panika na Kosovu zbog…

NEZAPAMĆENI SKANDAL U BIH: Fudbaleri iz Beča oskrnavili džamiju, osvanuo snimak na internetu – pogledajte kako su divljali u Kiseljaku (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top