KREMLJ ODGOVORIO SUROVO: ID preuzela odgovornost za napad u Sankt Peterburgu – Putin uveo drakonske kazne za …!

Teroristička organizacija DAEŠ preuzela je odgovornost za eksploziju u supermarketu u Sankt Peterburgu, u kojoj je povređeno 18 ljudi, saopštio je sajt „Site“ koji nadgleda informacionu aktivnost ekstremista, kao i agencija Rojters.

Prema saopštenju, napad su izveli članovi ćelije DAEŠ-a.

Eksplozivna naprava ručne proizvodnje, napunjena municijom, aktivirana je u sredu u supermarketu u Sankt Peterburgu.

U četvrtak je predsednik Rusije Vladimir Putin ovaj događaj okarakterisao kao teroristički napad.

Bez milosti: Putinov novi udar na teroriste

Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je izmene u Krivičnom zakoniku na osnovu kojih se uvode strože kazne za vrbovanje terorista, uključujući doživotni zatvor. U Krivični zakonik Rusije uvodi se pojam „propaganda terorizma“, a zakon je objavljen na zvaničnom internet-portalu za pravne informacije.

Dokument uvodi strože kazne za finansiranje terorizma, kao i za vrbovanje terorista, njihovo naoružavanje ili obuku radi izvršenja terorističkih napada.

Počinioci ovakvih zločina biće kažnjavani zatvorom od osam do 20 godina i novčanim kaznama. U ovom trenutku za ovakve zločine prediđena je kazna lišavanja slobode u roku od pet do 10 godina.

Pogled na oblast Džafra u Dejr el Zoru gde se nastavljaju borbe između sirijske vojske i terorista DAEŠ-a

Ako su ovi zločini izvršeni uz zloupotrebu službenog položaja, predviđena je kazna zatvora od 10 do 20 godina, uz novčanu kaznu od 500.000 do milion rubalja ili doživotna kazna zatvora.

Do sada su ovi zločini kažnjavani zatvorom od osam do 15 godina.

Zakonom se uvodi i termin „propaganda terorizma“. Za propagiranje terorizma uvodi se novčana kazna od 100.000 do 500.000 rubalja ili zatvorska kazna od dve do pet godina.

Za te iste zločine, izvršene uz korišćenje medija, elektronskih ili informaciono-telekomunikacionih mreža, uključujući internet, predviđena je maksimalna zatvorska kazna do sedam godina.

Pročitajte još: ISTINA IZLAZI NA VIDELO – ARAPSKI MEDIJI BRUJE: Vođe ID evakuisane američkim helikopterima, pukla bruka u Siriji – teroriste prebacili u …

PREOKRET U SAD – ŠIPTARI PRIZNALI: Američka Ambasada žestoko upozorila Vladu u Prištini, panika na Kosovu zbog…

NEZAPAMĆENI SKANDAL U BIH: Fudbaleri iz Beča oskrnavili džamiju, osvanuo snimak na internetu – pogledajte kako su divljali u Kiseljaku (VIDEO)

BRITANCI PROBILI BLOKADU – STIGAO PRVI TANKER RUSKOG GASA: Zamalo se osmrzavali, EU očajnički treba gas – poklekla i Ukrajina! (FOTO)

Izvor: Sputnjik

Top