PROTEST NVO ORGANIZACIJA ISPRED ZGRADE VLADE: U Prištini protestuju jer je Haradinaju povećana plata

Kuštrim Mehmeti iz organizacije “Iza zidova” (Beyond the Walls), čije je sedište u SAD, izjavio je da je posle apela upućenog preko društvenih mreža prikupio 214 kravata koje je okačio na ogradu koja okružuje zgradu gde se nalazi kancelarija Haradinaja.

Haradinaj je u televizijskim intervjuima rekao da mu je novac potreban za “nove kravate i košulje”, prenela je agencija AP u izveštaju iz Prištine.

Prošle nedelje, kosovska vlada je donela odluku da Ramušu Haradinaju plata bude skoro udvostručena na 2.950 evra bruto.

AP napominje da je prosečna plata na Kosovu 354 evra.

Prištinski mediji su pisali da je kosovska vlada donela odluku o povećanju plata premijeru, zamenicima premijera, ministrima kao i drugim visokim funkcionerima.

Plata premijera do sada je iznosila oko 1.500 evra bruto, a po novoj odluci Ramuš Haradinaj primaće 2.950 evra bruto. Zamenici premijera imaće platu 2.500, a ministri 2.000 evra bruto, prenosi “Gazeta ekspres”. Plate su povećane i nekim državnim službenicima, sudijama, tužiocima.

Odluka o povećanju plata stupila je na snagu 1. decembra.

Pročitajte još: KONTRA OFANZIVA AL NUSRE – UDARILI NA TIGROVE SNAGE: Teroristi oborili sirijski avion u Hami, pilot iskočio iz aviona – TERORISTI UBILI PILOTA! (video)

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Na Jadranu moguć cunami, katastrofa preti Balkanu u slučaju zemljotresa u … (VIDEO)

ZVONO ZA UZBUNU U SARAJEVU: Zagađenst vazduha četiri puta veća od dozvoljene!

EVO KAKO IZGLEDA SUSRET SAA I SIRIJSKIH PILOTA MIG-29! Objavljen snimak ekstremnog leta MiG-29, MANEVAR OD KOGA STAJE DAH! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top