(UŽIVO) ”RUSIJA NIJE BABA NA LEKOVIMA” – PUTIN ZAGRMEO NA KONGRESU PARTIJE: ”Nijedna sila ne može da zaustavi našu pobedu”

 Razvojni put Rusije u najvećoj meri omogućava očuvanje nepovredivosti suvereniteta zemlje, kao i borbenu gotovost vojske i mornarice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i naglasio je da ne postoji nijedna sila koja može da zaustavi put Rusije ka pobedi.

 

„Ne postoji nikakava sila koja bi mogla da zaustavi put Rusije — Rusija će nastaviti da ide napred, od pobede ka pobedi“, rekao je Putin i dodao da su ruske snage orijentisane na zaštitu zemlje od spoljnih pretnji i terorizma, te da Rusija ne traži konfrontaciju ni sa kim.

 „Rusija će nastaviti da sprovodi poštenu spoljnu politiku i zajedno sa svojim partnerima radiće na jačanju Evroazijske ekonomske unije, ali i na tome da se što više čuje inicijativa o stvaranju novog integracionog koncepta — velikog evroazijskog partnerstva“, istakao je Putin na kongresu Jedinstvene Rusije.

On je dodao i da je Moskva spremna da sarađuje sa svim zemljama i na Istoku i na Zapadu na principu ravnopravnosti i upozorio je da Rusija nikada neće žrtvovati svoje interese i interese svog naroda.

Kako bi Rusija nastavila svoj razvojni put, Putin je rekao da je neophodno nastaviti sa stvaranjem mehanizama direktne demokratije, da se razvija potencijal građanske aktivnosti, da se sa poštovanjem ponaša prema odgovornoj opoziciji, kao i da se podržava konkurencija.

„Ništa ne uništava stabilnost i razvoj zemlje kao što to čine korupcija, bezakonje i ravnodušnost, bilo da je reč o državnoj upravi, o biznisu ili o političarima“, istakao je ruski predsednik.

„Neophodno je smanjiti siromaštvo u zemlji, povećati prihode građana i formirati novo tržište rada koje bi bilo daleko fleksibilnije. Krupne ruske kompanije moraju da izađu na svetsko tržište i da urade sve što je neophodno kako bi se osigurao konstanti progres Rusije u budućnosti“, podvukao je on.

„Ne smemo se prema Rusiji odnositi kao prema babi na lekovima, potrebno je da je ponovo učinimo mladom“, zaključio je.

Medvedev: Želimo KONAČNU POBEDU Vladimir Putina

Vladajuća partija, Ujedinjena Rusija, želi “konačnu pobedu” predsednika Rusije Vladimira Putina na predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji 2018. godine, rekao je danas premijer te zemlje, Dmitrij Medvedev na godišnjem skupu Ujedinjene Rusije.

On je rekao da će Putin dobiti “svu moguću podršku” sada i u budućnosti, prenosi Rojters. Agencija navodi da se očekuje da Putin dobije na izborima i obezbedi svoj četvrti predsednički mandat.

Lider ruske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Vladimir Žirinovski podneo je 21. decembra Centralnoj izbornoj komisiji (CEC) dokumenta za kandidaturu na predsedničkim izborima sledeće godine i on je prvi kandidat koji je to uradio, prenosi Tas s.

Žirinovskom je ovo šesti put da se kandiduje za predsednika. Predsednički izbori biće održani 18. marta naredne godine.

Pročitajte još: SNOUDEN ZADAO NOVI UDARAC TAJNIM SLUŽBAMA: Aplikacija ”Haven” sprečava krađu podataka – pretvara svaki telefon u bezbednosni sistem! (VIDEO)

URNEBESAN PEH NOVINARA – ŠOK NA HRT: Hrvatska nacionalna televizija ”učlanila” BiH u Evropsku Uniju PREKO REDA! (VIDEO)

UNIŠTENA BOMBA OD 250 KG: Pripadnici civilne zaštite BiH evakuisali stanovnike naselja – pogledajte eksploziju! (VIDEO)

NEMAN STARA POLA MILENIJUMA: Ovo je najstarija živa ajkula na svetu, POGLEDAJTE OVO ČUDOVIŠTE! (video)

Izvor: Sputnjik,Tanjug

Top