ŠIPTARI SLAVE – PALA ODLUKA U SAD: Odjeknula vest iz Prištine, čeka se odgovor Moskve – Tači poručio Srbima da …

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će Vašington biti uključen u dijalog Beograda i Prištine.

On je na godišnjoj konferenciji za novinare u Prištini rekao da se mora verovati SAD i EU.

Prema njegovim rečima, pregovori Beograda i Prištine ulaze u završnu fazu i to “u fazu pomirenja i priznanja”.

– Godinama na Kosovu nisu zabeleženi međuetnički incidenti, što je dovelo do etničke harmonije. Pre nekoliko godina bilo je nezamislivo da ćemo imati dijalog i da ćemo ubrzo u okviru dijaloga ući u fazu pomirenja i priznanja – rekao je Tači.

On je više puta ponovio da se dijalog mora završiti “direktnim priznanjem” ili će, u suprotnom, biti prekinut.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio potvrdu predsednika Rusije Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ako bude pokušaja da se proširi format dijaloga i u njega se uključe SAD.

Pročitajte još: NEVIĐENI DIPLOMATSKI PORAZ – OVO IM NEĆE OPROSTITI: Izraelci besni na UN, Generalna skupština glasala protiv Trampa – Bela kuća u šoku! (VIDEO)

(UŽIVO) IVANIĆ ODBIO DODIKA – EVO KAKO JE GLASAO U UN: Trampov predlog rezolucije o Jerusalimu pred kolapsom, SAD zapretile UN – ”zapamtićemo vam ovo”

EVO ŠTA PIŠE U DODIKOVOM PISMU IVANIĆU: “BiH da podrži Izrael i američkog predsednika, moramo stopirati sve diplomatske akcije BiH…”

HRVATI NE ODUSTAJU – ČOVIĆ PORUČUJE: ”Izetbegović svesno podiže napetost oko nacionalnih pitanja, BiH preti izolacija…”

Izvor: Srna

Top