EVO ŠTA PIŠE U DODIKOVOM PISMU IVANIĆU: “BiH da podrži Izrael i američkog predsednika, moramo stopirati sve diplomatske akcije BiH…”

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo članu Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladenu Ivaniću u kojem je zatražio da BiH podrži Izrael i američkog predsednika Donalda Trampa.

– Ceneći svu delikatnost višegodišnjeg problema između Izraela i Palestine, a u svetlu odluke predsednika SAD Donalda Trampa da diplomatsko predstavništvo SAD premesti u Jerusalim, tražim od Vas da kao član Predsedništva iz Republike Srpske učinite sve da šef Misije BiH pri UN ne podrži rezoluciju, koja će se naći pred Generalnom skupštinom, a koja bi išla u pravcu odbacivanja odluke američkog predsednika –  ističe se u pismu, prenosi ATV.

U pismu se, između ostalog, navodi da Republika Srpska i Izrael imaju prijateljske odnose, te da bi trebalo zaustaviti bilo kakve diplomatske akcije BiH koje bi mogle da naruše to prijateljstvo.

– U potpunosti razumemo složenost situacije na Bliskom istoku i zalažemo se za mirno rešenje problema između Izraela i Palestine – dodaje se u pismu predsednika Republike upućenog Ivaniću povodom današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji koja bi odbacila odluku Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela i izmeštanja diplomatskog predstavništva iz Tel Aviva u Jerusalim.

Pročitajte još: ERDOGAN ODBRUSIO TRAMPU: Ne možeš svojim dolarima kupiti demokratsku volju, TURSKA ZAPRETILA AMERIMA!

HRVATI NE ODUSTAJU – ČOVIĆ PORUČUJE: ”Izetbegović svesno podiže napetost oko nacionalnih pitanja, BiH preti izolacija…”

UHVAČENI NA DELU – EPL TAJNO USPORAVAO STARE AJFONE: Skandal u SAD, korisnici besni na kompaniju – EVO KAKO SU NAS NAMAGARČILI! (VIDEO)

PRVI PUTINOV IZAZIVAČ: Žirinovski podneo dokumenta za predsedničke izbore u Rusiji 2018

Izvor: ATV

Top