PUKLA BRUKA – TONE PONOS KRALJEVSKE MORNARICE: Najskuplji britanski nosač aviona — procurio! (VIDEO)

Nosač aviona „Kraljica Elizabeta“, koji je 7. decembra zvanično uključen u sastav Kraljevske ratne mornarice Velike Britanije, već se suočio sa kvarovima.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, nakon dve nedelje plovidbe, nosač aviona koji bi trebalo da postane glavni brod britanske flote, počeo je da propušta po 200 litara vode svakog dana. Provera je pokazala da je uzrok toga defekt prilikom oblaganja broda. Osim toga, testiranja su otkrila i problem na jednom od propelera.

 

Nosač aviona Kraljica Elizabeta
© AP PHOTO/ ANDREW MILLIGAN/PA

Prema podacima televizije, u vojnom resoru su zabrinuti što se brod vrednosti 3,1 milijardu funti tako brzo pokvario. Nezadovoljstvo je izazvalo upravo to što je na nosaču aviona odjednom otkriveno nekoliko kvarova.

Brod koji je dobio ime u čast kraljice Elizabete Prve deo je velikog programa modernizacije britanske flote. U skladu sa ugovorom sa američkom kompanijom „Lokid Martin“, na nosaču aviona je trebalo da budu bazirani lovci F-35, a opslužuje ga osoblje i posada koja već prolazi obuku u SAD.

Pročitajte još: PANIKA NA ISTOKU ENGLESKE – AMERI SE ZABARAKADIRALI U BAZI: Napad na vazduhoplovnu bazu NATO, muškarac se zakucao autom u kapiju – vojnici otvorili paljubu!

BLISKI SUSRET LETEĆEG TANJIRA I F18 NA NATO VEŽBI: Američki vojni pilot progovorio „bliskom susretu“ sa vanzemaljcima nakon 14 godina! (VIDEO)

OSLOBODIOCI SIRIJE: 50.000 ruskih vojnika prošlo je kroz Sirijski rat, a predvodili su ih ovi Putinovi generali! (FOTO)

Izvor: Sputnjik

Top