PREOKRET U BRISELU – FALILO IM TRI GLASA ZA ZABRANU: Evo kako je Kebab preživeo linč Evropskog parlamenta i pokušaj zabrane – OVO JE PRELOMILO!

Evropski Parlament danas nije izglasao zabranu kebaba, jer prigovor na korišćenje fosfata u kebabu nije skupio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad.

Za usvajanje odluke o zabrani dodavanja fosfata u kebab nedostajala su tri glasa, objavljeno je na „Tviteru“ Odbora evropskog Parlamenta za životnu sredinu, javno zdravlje i bezbednost.

Glasanje je održano na osnovu predloga o zabrani dodavanja fosfata u zamrznuto meso kebaba, prenosi „Indeks“.

Kako se navodi, fosfat se koristi u duboko zamrznutim ražnjevima kebaba, jer osigurava bolju koheziju različitih komponenti mesa na ražnju i jer bi se bez fosfata meso isušilo, a zabrana fosfata dovela bi u opasnost industriju kebaba u Evropi koja zapošljava oko 200.000 radnika.

Za predlog su glasala 373 zastupnika Parlamenta, njih 272 glasala su protiv, dok je 30 bilo uzdržano.

Pročitajte još: SKANDAL U CRNOJ GORI ZBOG ĐUKANOVIĆEVE IZJAVE O POREKLU SRBA: Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti tretirani kao dijaspora zato što su …

BRZOM AKCIJOM SPREČEN POKUŠAJ KIDNAPOVANJA: Dva muškarca pokušala oteti 39-godišnjakinju u Sarajevu, povređena žena prebačena u bolnicu zbog lakših povreda!

BEOGRAĐANIN OTKRIO ISTINU O ŽIVOTU U SEVERNOJ KOREJI: Nisam više mogao da slušam laži, odlučio sam da sve razotkrijem! (VIDEO)

HAOS ZBOG TRAMPOVE ODLUKE SE NASTAVLJA: Izraelska vojska oborila dve palestinske rakete (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top