BRZOM AKCIJOM SPREČEN POKUŠAJ KIDNAPOVANJA: Dva muškarca pokušala oteti 39-godišnjakinju u Sarajevu, povređena žena prebačena u bolnicu zbog lakših povreda!

Pripadnici sarajevske policije uhapsili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su u Sarajevu pokušali oteti 39-godišnju ženu, nanijevši joj tom prilikom povrede.

Kako je saopćeno iz policije, građani su pozvali IV PU kazavši da u Ulici Paljevska, općina Novi Grad Sarajevo, pored nadvožnjaka, iz putničkog motornog vozila mercedes, nepoznata osoba traži pomoć.

– Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli navedeno vozilo u kojem su se nalazili M. J. (1993) i L. A. (1978) te M. S. (1977). U obavljenom intervjuu L. A. je izjavila da su je istog dana oko 19.30 sati u Ulici Briješće, općina Novi Grad Sarajevo, M. J. i M. S. nasilno uveli u vozilo, upućivali prijetnje i upotrebom fizičke snage nanijeli povrede, saopćeno je iz sarajevske policije.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O svemu je upoznato i Tužilaštvo. Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i protivpravno lišenje slobode.

Oni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o daljim mjerama će odlučiti Tužilaštvo.

 

(Vijesti.ba / Oslobođenje)

Pročtajte još:  Tilerson poklekao: “Za početak, možemo da pričamo i o vremenu” – SAD SPREMNE DA PREGOVARAJU SA KIM DŽONG UNOM

SKANDAL U CRNOJ GORI ZBOG ĐUKANOVIĆEVE IZJAVE O POREKLU SRBA: Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti tretirani kao dijaspora zato što su …

Top