BEOGRAĐANIN OTKRIO ISTINU O ŽIVOTU U SEVERNOJ KOREJI: Nisam više mogao da slušam laži, odlučio sam da sve razotkrijem! (VIDEO)

Aleksa Vulović (25), Beograđanin koji živi u Australiji, snimio dokumentarni film o Severnoj Koreji. Bez obzira na sve istine i zablude o najzatvorenijoj zemlji na svetu, odlično se proveo.

Srbi reaguju na nepravdu, pa to ti je! Ma gde da su. Primer je i Aleksa Vulović (25), rođeni Beograđanin, koji već dugo živi u Sidneju, gde je nedavno postao vrlo “polularan” posle objavljivanja satiričnog dokumentarca o Severnoj Koreji.

Najzatvoreniju zemlju sveta, o kojoj, uz istine, kako kaže, vlada i mnogo zabluda, posetio je nedavno, a Australijancima, koji sve gledaju iz “američkog ugla”, ali i ostatku sveta, svojim filmom je želeo da “otvori oči”.

Aleksin dokumentarac daje malo drugačiju sliku o Severnoj Koreji. Cilj mu je bio da mnoge predrasude i licemerne osude, koje po pravilu stižu iz Amerike, a koju u korak prati i Australija, razotkrije i “spusti na zemlju”.

Kao student političkih nauka, ali i, kako kaže, zbog globalne nepravde koju je i Srbija, zemlja iz koje su mu koreni, trpela decenijama, imao je potrebu da snimi ovakav film.

“U Australiji već duže vlada potpuna pomama za svakom informacijom koja se tiče Severne Koreje”, kaže Vulović za Novosti.

“Osim što se ovdašnji australijski mediji utrkuju koji će prvi da ismeje ili se zgrozi nad novom vešću o predsedniku Kim Džong-unu, Severnom Korejom, zapravo se “pokrivaju” domaći problemi. A često i istina.”

Informacija da je u Severnoj Koreji zakonom propisano da svi muškarci moraju da se šišaju kao i njihov vladar, sručila se na zapadne medije kao “bomba”. Po Aleksinim rečima, gotovo da nije bilo dana, televizije i novina, ni internet- portala, koji se nisu bavile ovom pričom.

Da bi otkrili da li je neproverena glasina zaista tačna, sa prijateljem se zaputio na šišanje u Severnu Koreju. To putovanje i naravno frizura koju je, kaže, apsolutno sam izabrao, postali su deo filma koji je snimio sa prijateljem i objavio na Jutjub kanalu. Nakon desetine hiljada pregleda, usledila su i gostovanja po televizijama.

“Nisam više mogao da slušam sve te laži i izmišljanja koje su plasirali australijski mediji”, kaže Aleksa.

“Imao sam potrebu da odgovorim na neka pitanja, baš kao što su to činili i moji roditelji tokom bombardovanja Srbije, pre 18 godina. Bio sam sedmogodišnjak i sećam se iskrivljene slike o Srbima i svemu što se tamo dešavalo, koja je plasirana na Zapadu.”

Pročitajte još: AMERI PRISTALI NA PREGOVORE SA KIMOM! Tilerson poklekao: “Za početak, možemo da pričamo i o vremenu” – SAD odustale od rata sa Severnom Korejom!

SKANDAL U CRNOJ GORI ZBOG ĐUKANOVIĆEVE IZJAVE O POREKLU SRBA: Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti tretirani kao dijaspora zato što su …

BRZOM AKCIJOM SPREČEN POKUŠAJ KIDNAPOVANJA: Dva muškarca pokušala oteti 39-godišnjakinju u Sarajevu, povređena žena prebačena u bolnicu zbog lakših povreda!

Izvor: kurir, novosti

Top