AMERI PRISTALI NA PREGOVORE SA KIMOM! Tilerson poklekao: “Za početak, možemo da pričamo i o vremenu” – SAD odustale od rata sa Severnom Korejom!

Američki državni sekretar Reks Tilerson je izjavio da su SAD spremne da počnu direktne pregovore sa Severnom Korejom bez preduslova.

On je ovom izjavom naizgled odstupio od američkih zahteva da Pjongjang treba da najpre prihvati da se bilo kakvi pregovori moraju zasnivati na razoružanju Severne Koreje, prenosi Rojters.

– Hajde da se samo sastanemo – rekao je Tilerson u govoru u Atlantskom savetu u Vašingtonu.

On je na taj način ponudio novo diplomatsko poglavlje u atmosferi povišenih tenzija oko severnokorejskog nuklearnog programa, navodi Rojters.

– Možemo da razgovaramo o vremenu ako hoćete. Možemo da razgovaramo i da li će sto biti okrugao ili četvrtast. A onda možemo da počnemo da izlažemo mapu puta ka kojem bi mogli biti voljni i spremni da radimo – dodao je on, sugerišući da bi se bilo kakvi početni kontakti odnosili na utvrđivanje osnovnih pravila o formalnim pregovorima, navodi agencija.

On je dodao da je Severna Koreja predstavljala i predstavlja direktnu pretnju po SAD.

– Završićemo sa epohom strateškog strpljenja i okrenućemo se periodu strateške odgovornosti.Pretnja je jednostavno suviše ozbiljna da bi nastavili da je ignorišemo – kazao je on.

Pročitajte još: BRZOM AKCIJOM SPREČEN POKUŠAJ KIDNAPOVANJA: Dva muškarca pokušala oteti 39-godišnjakinju u Sarajevu, povređena žena prebačena u bolnicu zbog lakših povreda!

TUGA U HRVATSKOJ: Policija blokirala saobraćaj u centru Zagreba zbog komemoracije Praljaku!

PUŠKOV BRUTALNO ISPROZIVAO POROŠENKA! Ruski senator otkriva: Evo kako je Ukrajina postala najsiromašnija zemlja Evrope!

Izvor: tanjug

Top