ERDOGAN POBESNEO – SAD NAPRAVELE VELIKU GREŠKU: Tramp misli da je jak i samim tim u pravu, razgovaraću sa Putinom – HAMAS PRETI OSVETOM! (VIDEO)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je odluku predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izreela i izjavio da namerava da o tome razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je odluku predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela i izjavio da namerava da o tome razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

„Nastavljam telefonske razgovore zbog Trampove izjave o Jerusalimu, ne samo sa liderima islamskih država već i sa zapadnim državama i sa rimskim papom. Razgovaraću o tome i sa gospodinom Putinom, jer to nije tema koja se tiče samo muslimana, već svih“, rekao je Erdogan, govoreći na mitingu pred pristalicama u Ankari uoči leta za Atinu, gde se danas nalazi u zvaničnoj poseti.

On je dodao da će SAD „zgaziti odluku UN o Jerusalimu od 1980. godine koju još niko nije narušio“.

„Nerazumljivo je šta je Trmp želeo ovom odlukom. On sada ispunjava ulogu miksera koji uzbuđuje čitav region. Jerusalim je sveto mesto za muslimane, hrišćane i Jevreje. Ovakav korak je poseban za ovaj regiona — poput upaljene šibice. Lideri pokreta ne treba da raspiruju konflikt, već uspostave mir. Ako Tramp smatra da je tako jak, i samim tim u pravu, onda greši. ’Jak‘ ne znači ’u pravu‘“, dodao je tirski lider.

Šef Bele kuće je sinoć obelodanio svoju odluku da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela. On je potpisao dokument o preseljenju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

HAMAS ZOVE NA NOV USTANAK PROTIV IZRAELA: U petak počinje krvava intifad

Politički vođa palestinske terorističke organizacije Hamas, Ismail Hanije, pozvao je na “novu intifadu protiv Izraela.”

Teroristi su se aktivirali dan pošto je predsednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela.

“U svetlu novih prioriteta, žrtvovan je mirovni proces između Palestinaca i Izraelaca… Moramo da započnemo intifadu protiv cionističkog neprijatelja”, izjavio je Hanije u Gazi i pozvao “sve slobodne ljude Palestine” da u petak izađu na na ulice i započnu novu intifadu.

Sve islamske zemlje osudile su Trampovu odluku, a više evropskih i svetskih zvaničnika upozorilo je da će američko priznanje Jerusalima za prestonicu Izraela destabilizovati region. Međutim, Tramp smatra da izraelsko-palestinski mirovni proces suviše dugo takpa u mestu, pa se odlučio na ovo priznanje.

Pročitajte još: NAJTIRAŽNIJI SKANDINAVSKI LIST: Hrvatima nije mesto u EU, oni slave kult zločinca!

NAJTIRAŽNIJI SKANDINAVSKI LIST: Hrvatima nije mesto u EU, oni slave kult zločinca!

NAJTIRAŽNIJI SKANDINAVSKI LIST: Hrvatima nije mesto u EU, oni slave kult zločinca!

“HRVATSKA JE NEVINA, SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE GLAVNI KREATOR PROJEKTA KOJI JE DOVEO DO TRAGEDIJE U JUGOSLAVIJI”: Reče Kolinda u Savetu Bezbednosti UN…

Izvor: Sputnjik, Kurir, RT

Top