PARANOJA U BELOJ KUĆI: Zbog čega svi Trampovi ljudi ćute i OSVRĆU SE OKO SEBE? (FOTO)

Paranoja se proširila u svaki kutak Bele kuće, kao i na bivše saradnike predsednika Donalda Trampa, dok se zahuktava istraga Roberta Mjulera oko umešanosti Rusa u prošlogodišnju izbornu kampanju.

Majkl Flin, bivši Trampov savetnik za bezbednost, sklopio je sporazum sa istražiteljima prošle nedelje, i samo dolio dodatno ulje na vatru koja preti da zahvati najbliži predsednikov krug saradnika, uključujući i samog Trampa. Isto je letos uradio i Džordž Papadopulos, kako se kasnije otkrilo, tako što je mesecima ćutao, a onda u oktobru odlučio da propeva.

Ova dva slučaja bacila su sumnju da je možda još neko od kolega odlučio da promeni stranu, a Trampovi saradnici sumnjaju da su drugi ozvučeni i da ih snimaju, piše “Politiko”.

– Svi su u stanju paranoje. Svi misle da ih neko snima – rekla je navodno osoba bliska administraciji u Beloj kući.

Robert Mjuler

                                       Foto: Wikipedia / WikipediaRobert Mjuler

Mjuleru to ide na ruku, i ne radi gotovo ništa da bi umanjio takve sumnje. Ozvučenje svedoka saradnika je rutinska pravnička taktika, koja se često koristila. Sprovodi se kako bi se prikupili podaci o drugim saradnicima i svedocima, i takvi snimci mogu biti dobar dokaz na sudu. Mjuler, kao bivši direktor FBI-ja, i njegovi saradnici, to sigurno znaju.

Advokati Bele kuće koji zastupaju i sadašnje i bivše saradnike Trampa, rekli su za “Politiko” da su, čim su saznali za dogovore Flina i Papadopulosa, pitali svoje klijente o prirodi komunikacije sa njima. Oni su ih i savetovali da izbegavaju razgovore vezane za istragu o Rusiji.

Majkl Flin

                                       Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA;Majkl Flin

Međutim, prisluškivanjem Mjuler rizikuje jer ga neprestano posmatra armija Trampovih advokata koji samo čekaju da uradi nešto što se kosi sa etikom. Crvena linija bila bi pređena ako bi ozvučio svedoka i poslao ga da razgovara sa osobom za koju zna da ima advokata.

– Mjuler je suviše dobar profesionalac i istražitelj da bi ozvučio ljude sa pravnim predstavnikom – rekao je advokat Bele kuće Ti Kob.

Ali, iako Mjuler nikada nije rekao da je bilo koga ozvučio, saveznici predsednika su već počeli da pričaju o tome. Osoblje Bele kuće ipak se brine da su njihove kolege ozvučene, možda čak i dok su bili u kući predsednika. Ipak, bivši istražitelj slučaja “Votergejt”, Nik Akerman, rekao je da postoje i druge metode, jer u suprotnom policija nikada ne bi mogla da ozvuči članove mafije, koji su uvek pokriveni advokatima.

– Vrlo je teško sprovesti istragu i postaviti špijuna u ovakvom spoju, gde svi imaju advokate. Izvodljivo je, ali je vrlo teško. Mislim da samo jedni druge tretiraju kao da su ozvučeni – rekao je za “Politiko” bivši federalni isrtažitelj, koji prati istragu protv Trampa.

Pročitajte još: DRAMA U KIJEVU – POLICIJA BRUTALNO REAGOVALA: Sakašvili preti da će skočiti sa krova, POLICIJA PROVALILA U STAN! (VIDEO)

EVO KAKO SE POSTAJE ”MAJSTOR” – SKANDAL U TURSKOJ: Svetski mediji bruje, pogledajte tajni snimak masonskog rituala koji je šokirao svet! (VIDEO)

STRAVIČAN SNIMAK UBISTVA BIVŠEG PREDSEDNIKA JEMENA: “Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo završetak krize sa izdajnicima!” (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

ERDOGAN “ZARATIO” PROTIV MOĆNE AMERIKE: “SAD žele da Tursku bace na kolena, da u naše društvo unesu raskol, ali…” (VIDEO)

Izvor: Blic

Top