OPŠTA HISTERIJA U HRVATSKOJ: Navijači veličaju ratnog zločinca Slobodana Praljka! (VIDEO)

Navijači većine klubova iz Hrvatske, takođe i navijači klubova iz većinskih hrvatskih gradova u Bosni i Hercegovini, iskoristili su utakmice ovog vikenda da iskažu podršku hrvatskim oficirima koji su nedavno u Haškom tribunalu osuđeni kao ratni zločinci.

Haški sud je nedavno proglasio krivim šestoricu Hrvata iz BiH zbog ratnih zločina nad Bošnjacima i osudio ih na ukupno 111 godina zatvora. Tokom izricanja optužbe jedan od njih, general Slobodan Praljak je izvršio saoubistvo ispijanjem otrova.

Navijači Hajduka iz Splita su na utakmici protiv Rijeke istakli transparent “Heroj, a ne zločinac. Slobodan Praljak 1945-2017”.

I navijači Dinama iz Zagreba su podržali ratne zločince. Na utakmici protiv Intera na “Maksimiru” osvanula je parola “Obrana nije zločin, zaštita nije agresija. Dinamov sjever uz hrvatsku braću Herceg-Bosne”.

Pored navijača iz Hrvatske, podršku osuđenim oficirima dali su u navijači iz BiH, tačnije onih klubova koji dolaze iz gradova gde su Hrvati većinsko stanovništvo.

Navijači Zrinjskog iz Mostara (zapadnog dela u kome su Hrvati većina), nisu navijači prvih šest minuta na utakmici protiv Viteza, a zatim su bakljama ispisali reč “Heroji”. Takođe, na ogradi su tokom čitavog toka meča držali na ogradi zastavu s likom Slobodana Praljka.

I navijači Širokog Brega su imali sličan performans. Na utakmici protiv Željezničara skandirali su generalu Praljku.

Pogledajte transparent podrške Delija za Ratka Mladića OVDE

 

Pogledajte još:

Izvor: Kurir.rs

 

Top