DRAMATIČAN KRAH AMERIČKE DOMINACIJE! PUTIN NOVOM STRATEGIJOM SAHRANIO DOLAR: Evo zašto je Rusija za pet puta uvećala rezerve… (VIDEO)

Centralna banka Rusije povećava rezerve zlata kako bi ispunila cilj koji je postavio predsednik Vladimir Putin da bi Rusiju obezbedio od geopolitičkih rizika.

 

Do novembra, Rusija je imala 1.801 tona zlata koje čine 17,3 odsto svih rezervi. Rusija je šesti najveći vlasnik zlata posle SAD, Nemačke, Italije, Francuske i Kine.

– Prema instrukcijama predsednika Putina, Banka Rusije već dugi niz godina sprovodi program povećanja zlatnih rezervi – rekao je Sergej Švecov iz te banke.

Od predsedničkih izbora, ruske rezerve zlata su porasle za više od 500 odsto sa 343 tone. Kupovina zlata čini zemlju manje podložnom geopolitičkim previranjima.

Nakon referenduma o Krimu Rusija je povećala svoje rezerve zlata skoro 75 odsto.

Pročitajte OVDE kako to Rusija dominira, a da joj nije potreban nuklearni arsenal?

ZBOGOM PETRODOLARI: Rusija izdaje prve državne obveznice nezavisne od američke valute!

Dok Amerikanci u redovnim razmacima nameću nove sankcije Rusiji zbog navodnog mešanja u američke izbore, Moskva privodi kraju izdavanje prvi državnih obveznica denominovanih u kineskoj valuti i to u vrednosti od milijardu juana.

Na ovaj potez Moskva se odlučila kako bi obezbedila svoju ekonomiju od rizika i umanjila zavisnost od Zapada, piše Blumberg, koji navodi da je, za sada, u planu izdavanje obveznica u ukupnoj vrednosti od 6 milijardi juana.
Američki list tvrdi da će se prve transakcije odigrati već početkom naredne nedelje.

Plan “diverzivikacije finansijskih tokova” dogovoren je na sastancima Kineske banke, Gazprombanka, i Industrijsko-komercijalne banke Kine, koji su obezbedili i investitore za prodaju petogodišnje emisije obveznica u vrednosti od 6 milijardi juana (oko 907 miliona dolara).

Više o kineskom projektu “Juan za naftu”, čiji je deo i izdavanje ruskih obveznica, saznajte OVDE.

O ruskim kontramerama na poslednji represivni udar iz Vašingtona, pročitajte OVDE

Bonus video
Ovako funkcioniše petrodolar (TITLOVANO):

Pogledajte još:

Izvor: Pravda.rs

Top