”BOJ U REONU DEPO” – POBUNJENICI U DNR VODE BITKU OKO NEKOLIKO SELA: Donjecki izviđački bataljon udario na Ukrajince u Avdijevki, pobunjenici zapretili Kijevu – ako ne prestanete biće ”OKO ZA OKO”! (VIDEO)

Pisac i politički rukovodilac jednog od bataljona oružanih snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike Zahar Prilepin objavio je video-snimak borbe ustanika i ukrajinskih snaga bezbednosti u području Avdejevke.

Prilepin je snimak objavio na svojoj stranici na Fejsbuku. Na snimku je pokazana borba 4. izviđačkog bataljona oružanih snaga DNR.

Pogledajte video:

Podsetimo, Avdejevka je jedno od najvećih žarišta u Donjecku. Članovi posmatračke misije OEBS-a su ranije primetili da je taj grad mesto gde se najčešće krši režim prekida vatre na jugoistoku Ukrajine, u skoro polovini slučajeva.

Krajem prošlog meseca, sela poput Gorlovke, u ili oko ”sive zone” u kojoj često dejstvuju obe strane, nedavno su zauzeti od strane kijevskih snaga, zbog čega su donjecke vlast ”zapretile simetričnom reakcijom”.

Зашто Турци прете Вашингтону, прочитајте ОВДЕ.

Da vidite šta se za to vreme dešava sa smenom vlasti u Lugansku, pogledajte OVDE.

Pročitajte još: EU IZNELA PREDLOG NA 12 STRANA: Evo zašto traže sporazum Srbije i ”Kosova” do 2019, ako Vučić prizna nezavisnost – ući će u EU do….

STIGLO NAREĐENJE IZ BRISELA – HRVATI PODLEGLI PRITISCIMA! Aerodrom “Franjo Tuđman” menja ime zbog presude Praljku!

BRUJE BRITANSKI MEDIJI – HAG U STRAHU: Istražitelji iz Haga upozoravaju, očajnički pokušavaju da spreče…

PROCURELI NOVI DOKAZI U SLUČAJU PRALJAK: Otkrivena velika zavera- umešan ADVOKAT I SUDSKI ČUVARI!

Izvor: Sputnjik

Top