U HAGU, NOVI POTRES! U ĆELIJI HRVATSKOG GENERALA , PRONAĐENA MISTERIOZNA KOVERTA: Ovo oproštajno pismo, Praljak je namenio…

Slobodan Praljak ostavio je, osim pisma porodici, i pismo svojoj advokatici Niki Pinter. Pismo je nađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije.

 

 

Dan posle samoubistva advokaticu je pozvala sudija koja sprovodi istragu o samoubistvu Slobodana Praljka i rekla da je pri pregledu Praljkove ćelije nađeno i pismo za nju.

“U njegovoj smo sobi, među ostalim stvarima, našli i kovertu na kojoj piše – Nika. To je pismo za vas,” prepričala je Nika Pinter za Jutarnji list razgovor sa sudijom.

Nika Pinter zastupala je Praljka od trenutka njegove predaje Haškom sudu i kroz ceo taj niz godina klasičan se odnos advokat – klijent izgubio, postali su kućni prijatelji.

Pre odlaska na izricanje presude rekao joj je:

“Budi i dalje čvrsta i govori kako i govoriš. Uputi ih na Arhimedov zakon”.

Sadržaj pisma koji je ostavio još ni njegovoj advokatici nije poznat, reč je o dokumentu koji je trenutno predmet istrage o samoubistvu, ali će ga Nika Pinter dobiti po završetku istrage.

Bonus video

A šta kaže Praljkova advokatica?

Njegova advokatica kaže kako je bio čovek koji ne ostavlja stvari nedovršene pa je očito sve pomno isplanirao i o svom samoubistvu.

Da vidite kakve tenkove Srbija dobija od Rusije, pogledajte OVDE

Pogledajte još:

Izvor: Pravda.rs

.

Top