PROCURELI NOVI DOKAZI U SLUČAJU PRALJAK: Otkrivena velika zavera- umešan ADVOKAT I SUDSKI ČUVARI!

Samoubistvo hrvatskog generala Slobodana Praljka u sudnici Haškog tribunala bilo je detaljno isplanirano i u njemu su kao saučesnici najverovatnije učestvovali i njegov advokat i sudski čuvari!

 

Ovo nedvosmisleno potvrđuju četiri krunska dokaza, koja ruše svaku pomisao na to da je reč o samostalnom, spontanom „performansu“ Tuđmanovog generala pred TV kamerama.
Ništa nije slučajno
Kao prvo, neshvatljivo je da niko od čuvara u Ševeningenu danima i nedeljama tokom redovnih i rigoroznih pretresa pritvoreničkih ćelija nije uočio bočicu sa otrovom koju je Praljak mesecima krio kod sebe.

Drugo, snimak iz sudnice pokazuje da dvojica sudskih stražara, koji su tokom izricanja presude sedeli kraj Praljka i ostalih optuženih, nisu ni prstom mrdnuli, a kamoli ustali da mu otmu otrov. NJima takođe nije uopšte bilo sumnjivo što je bočica sa otrovom prethodno sve vreme stajala na stočiću ispred Praljka (!?). Isti ti stražari su, inače, samo nekoliko dana ranije hitro skočili na generala Ratka Mladića kada se samo digao sa stolice da glasno negoduje zbog doživotne presude.

Treća činjenica koja baca veliku sumnju na čitav slučaj jeste i to što je Hitnoj pomoći trebalo punih 40 minuta da stigne do sudnice od trenutka trovanja! Praktično je nemoguće da usred Holandije u 21. veku njima treba gotovo sat vremena da stignu do zgrade u centru Haga. Upravo je njihova ‘sporost’ i kasno pružanje pomoći presudno uticalo da Praljak na kraju umre.

Konačno, više je nego sumnjiva reakcija Praljkove advokatice Nataše Favo Ivanović, koja je na pitanje šokiranog predsedavajućeg sudije Karmela Ađijusa šta se to upravo desilo, istog trenutka kao iz topa viknula: ‘Popio je otrov, popio je otrov!’ Nameće se pitanje kako je Ivanovićeva mogla sa takvom sigurnošću da zna da je to otrov ako prethodno nije bila upoznata s Praljkovim suicidalnim planom?! NJeno kasnije objašnjenje zvučalo je krajnje neuverljivo:

„Ja sam to rekla jer mi se učinilo da je on to rekao. Ja sam prenela sudijama šta je on rekao kako bi se odmah reagovalo, ali ja sad stvarno ne mogu da vam potvrdim da li je on zaista to tako rekao ili se to meni tako učinilo“, ispričala je Ivanovićeva, premda se na audio-snimku iz sudnice jasno čuje da je pokojni Praljak rekao da je popio otrov desetak sekundi posle advokatice!?

U međuvremenu, pokrenuta je istraga o svim detaljima ovog javnog samoubistva, a telo Slobodana Praljka poslato je na obdukciju. NJeni rezultati trebalo bi da budu poznati do ponedeljka.
Očigledni pomagači
Komentarišući sve što se dogodilo, hrvatski toksikolog Franjo Plavišić ocenio je da je „najzaslužnija“ za smrt hrvatskog oficira zakasnela lekarska intervencija.

– Brzina je ključna u spasavanju otrovane osobe, posebno ako se ne zna o kojem otrovu se radi. Mogućnosti Hitne pomoći su ograničene, zato je važno da pacijent što pre stigne u bolnicu, gde će mu se organizam očistiti od otrova. Ovde se verovatno radi o zakasneloj lekarskoj intervenciji… – navodi Plavišić.

Advokat Svetozar Vujačić kaže da je očigledno da je Praljak imao pomagače i da mu je neko doturio otrov.

– To je mogla da učini samo rodbina, branioci ili zatvorsko osoblje. Ako se bude radila istraga, u ta tri pravca treba gledati – zaključuje Vujačić.
Ključni dokazi da je Praljak imao pomagače
* Čuvari u Ševeningenu nisu pronašli bočicu s otrovom
* Sudski stražari mirno gledali kako Praljak ispija otrov
* Hitnoj pomoći trebalo 40 minuta da stigne do suda
* Praljkova advokatica odmah viknula da je popio otrov

Bonus video
A šta je Vojislav Šešelj rekao za Praljka?

Bonus video
Oglasio se i Veselin Šljivančanin:

 

Pročitajte gde je Praljak pre samoubistva, skrivao otrov OVDE

Pogledajte još:

Izvor: Pravda.rs

Top