SENZACIA – VELIKI POVRATAK DINOSAURUSA: Pronalazak u Kini zaprepastio svet, pogledajte ovo leteće čudovište iz praistorije (VIDEO)

Na severozapadu Kine naučnici su danas otkrili fosile 215 jaja pterosaurusa, među kojima 16 sa delimičnim ostacima embriona.

Najnovije otkriće je donelo dokaze da su ovi leteći reptili, koji su živeli zajedno sa dinosaurusima, rađali mladunce koji u ranim fazama života nisu mogli da lete i bila im je potrebna roditeljska nega, prenosi Rojters.

Fosili stotina muških i ženskih odraslih jedinki vrste Hamipterus tianshanensis koja se hranila ribom pronađeni su pored fosila mladunaca i jaja u autonomnom regionu Sinđijang Ujgru, čime je ta vrsta, koja je živela pre 120 miliona godina u periodu krede, možda postala najizučenija među svim pterosaurusima.

“Želimo da ovaj region nazovemo ‘Raj pterosaurusa”, rekao je paleontolog Šunsing Djijang sa Instituta za paleontologiju kičmenjaka i paleoantropologiju Kineske akademije nauka.

Odrasle jedinke ove davno izumrle vrste imale su krestu na izduženoj glavi, oštre zube i raspon krila veći od tri i po metra.

 Dizni nam je slao u detinjstvu mikroporuke u podsvest, pogledajte ih! (VIDEO)

KO JE U STVARI TITO: OD masona do muslimana – u koju od svih teorija zavere verujete?

Da li je Kjubrik zaista priznao da je režirao sletanje na Mesec?

Do sada nije pronađeno nijedno jaje pterosaurusa sa embrionima očuvanim u tri dimenzije.

Inače, pterosaurusi su bili prvi leteći kičmenjaci na Zemlji, napominje britanska agencija.

Pročitajte još: ŠOKANTNO OTKRIĆE – KARADŽIĆ PROGOVIRIO: U šoku sam zbog Praljka, bili smo prijatelji… – isplivali užasni zločini !

PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO GENERALA PRALJKA: Bilo je zapečaćeno do njegove smrti, sadrži samo dve želje…

OPASNO PREKOMPONOVANJE U VRHU AMERIČKIH INSTITUCIJA: Moguće smene u Stejt departmentu i CIA – priprema za rat sa Iranom?

ITALIJANSKI EKSPET UPOZORAVA – ”SVE JE POČELO 2013”: Situacija je veoma opasna – preti nam treći svetski rat !

Izvor Kurir.rs/ Tanjug

Top