PROCURELI PODACI! SRPSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA DOŠLA DO ŠOKANTNIH SAZNANJA: Evo ko je “pomogao” Praljku…

Hrvatski general i osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak, otrovao se u sudnici Haškog tribunala uz pomoć agenata hrvatske tajne policije – Sigurnosne obaveštajne agencije!

Ovo su, informacije srpskih bezbednjaka o kojima je juče ujutro obavešten i srpski državni vrh.

 

Pomoć u samoubistvu

Prema tim navodima, SOA je više meseci, od početka leta ove godine, imala saznanja da Praljak planira da se ubije ukoliko mu bude potvrđena presuda za ratne zločine.

– On naprosto nije mogao da podnese da pravosnažno bude osuđen za ratne zločine. Najbližim ljudima iz porodice, ali i jednom od advokata, još početkom maja rekao je da će se u tom slučaju ubiti! – prenosi jedan od naših sagovornika.

On kaže da je o „Praljkovim planovima“ u pisanom izveštaju obavešten vrh SOA, koji je onda odlučio da generalu pomogne da samoubistvo izvede što spektakularnije, pred TV kamerama.

– Zašto su to uradili? Pa, da bi u senku bacili vest da je istom tom presudom i Franjo Tuđman osuđen kao ratni zločinac koji je izvršio agresiju na BiH.

Sad, kao što vidite, niko i ne priča o tome da je državni vrh Hrvatske osuđen za ratne zločine, svi se bave samo Praljkom i njegovim trovanjem – objašnjava naš izvor.

Prema saznanjima srpskih bezbednjaka, bočicu sa otrovom – najverovatnije „cijankalijem“ – Praljku je doturio ili advokat ili jedan od članova porodice.

– Nije do kraja jasno ko je prošvercovao otrov, ali još u junu je jedna zapadna služba presrela komunikaciju u kojoj se navodi da je „Praljku dostavljena roba“.

On je, po svemu sudeći, otrov imao kod sebe u ćeliji mesecima, a u sudnicu ga je uneo zalepljenog za testise, jer je znao da čuvari nikada ne pretresaju taj deo tela – prenosi sagovornik.

Postoje i ozbiljne indicije da su u „trovanje Praljak“ umešana i dvojica zatvorskih čuvara u pritvoru u Sheveningenu.

– Jedan od naših doušnika iz Zagreba tvrdi da je dvojici čuvara isplaćeno po 100.000 evra kako bi omogućili Praljku da prošvercuje otrov. Da li je to tačno, ne znamo, ali da je moguće, moguće je – kaže izvor.

 

Da saznate šta Hrvati traže u hibridnom ratu protiv Rusije. pročitajte OVDE

Pogledajte još:

Izvor: Vestinet.rs

Top