AMERIKANCI PREVARILI TURKE! ERDOGAN POBESNEO: Počinje totalni rat! Objavićemo položaje najvećih… (MAPA VIDEO)

Turski mediji objavili su danas mapu sa pozicijama 13 najvećih skladišta oružja u sirijskim pokrajinma Alepo, Raka i Hasaka, u kojima, kako se navodi, SDF čuva oružje i municiju koju su dobili od američke koalicije

 

Prema ovim navodima skladišta se nalaze u područjima gradova Afrin, Ajn al Arab, Sirin, Harab Isk, Čalabija, Tal Abjad, Soluk, Dirbasija, Gibse, Tal Bajdar, Hul, Malikija i u Zoni 47

(mapa Anadoly Agency)

SDF uglavnom dobija američko oružje preko sirijsko-iračkog graničnog prelaza Semalka, a isporuke su naročito intenzivirane od kada su iračke vlasti objavile nameru da povrate kontrolu nad prelazom, koji se nalazi u rukama Pešmergi, glavne oružane formacije iračkih Kurda, navodi turska agencija Anadolu.

Nedavno je zabeležena i ova isporuka “hamvija” sirijskim Kurdima:

Kurdi, osim dopremljenog oružja, takođe imaju i značajnu proizvodnju oružja, pretežno smeštenu u Afrinu i okolini, na severozapadu pokrajine Alepo.

Prema saznanjima do kojih su došli sirijski mediji, prateći trag turskih informacijama, najveća od ovih skladišta su ona u Malikiji i Tal Bajdaru.

Velike količine oružja kojim se u poslednje vreme snabdevaju kurdske snage koje uživaju podršku Vašingtona, nagoveštavaju da se SDF sprema za bitku protiv turske ili sirijske vojske, pošto je Islamska država u ovom području davno uništena.

Iako je Vašington obećao ne samo zaustavljanje vojne pomoći, već i povratak oružja iz Sirije u SAD, mala je verovatnoća da će se tako nešto u ovom trenutku i dogoditi.

A šta je lično obećao Donald Tramp Redžepu Erdoganu, pročitajte OVDE.

Prvi put u istoriji Rusije, komandant ratne avijacije postao je pešadinac – zovu ga “čelična pesnica”, a zgazio je teroriste u Siriji. Više o tome pročitajte OVDE

Pogledajte još:

Izvor: Pravda.rs

Top