HRVATSKI OPTUŽENIK IMAO POMAGAČA – SKANDAL U ŠEVENDIGENU: Advokat u šoku, ‘Praljak je častan, nije mogao podnijeti teret da je zločinac…’ – iskoristio rupu u obezbeđenju! (VIDEO)

‘Praljak je častan, nije mogao podnijeti teret da je zločinac…’

Nažalost, dogodio se najcrnji scenarij. Pribojavao sam se toga, ali ipak nisam mogao vjerovati da će se dogoditi. Poznajem Slobodana Praljka, prijatelj mi je i mogu reći da je častan i pošten čovjek. Već mi je ranije rekao da on ne može prihvatiti teret da je ratni zločinac i da ga netko za to osudi jer zna da nije kriv, kaže nam Pero Kovačević, pravnik iz Zagreba koji je pomagao obrani Praljka u žalbenom postupku.

Kovačević je inače jedini pravni ekspert suda u Hagu za nacionalno zakonodavstvo. Bezbroj puta je bio i u pritvoru u Scheveningenu, ali i zgradi suda ili kao svjedok ili kao dio obrane generala Ivana Čermaka. Kako je Praljak mogao unijeti otrov?

– Apsolutne sigurnosti nema, ali kontrole su svaki puta kada sam bio bile rigorozne. I pri dolasku u pritvor i na sud prolazili smo pretrese, sve se moralo izvaditi van. A onda još detektore. Pritvorenici su također bili pregledavani prije odlaska na sud i ne vjerujem da je mogao Praljak ponijeti otrov sa sobom. Lakši prolaz na sud su imali samo oni akreditirani. Možda je lošijoj sigurnosti uzrok što je danas zadnji dan rada suda – kaže Kovačević koji je šokiran Praljkovim činom.

– Rat Srba i Bošnjaka je proglašen internim sukobom, a rat Hrvata i Bošnjaka međunarodnim. Milošević i Srbija su amnestirani, a Hrvatska je ispala agresor. To jednostavno nije točno s obzirom na svu pomoć Bošnjacima i koliko smo izbjeglica primili. To je apsurd. Sud je balansirao do kraja svog rada u podjeli krivnje i ova presuda je balans za osudu Ratku Mladiću – smatra Kovačević.

Član Documente Eugen Jakovčić, koji je u trenutku izricanja presude bio u sudnici, ispričao je za N1 što se dogodilo.

“Praljak je nakon što mu je izrečena odnosno potvrđena presuda od 20 godina zatvora rekao da je on ne prihvaća i nakon toga je izvadio tekućinu u nekoj maloj čašici i popio je. Nakon toga su kamere bile ugašene, a u dijelu sudnice u kojem sam bio vidjeli smo da je on sjeo, nije bilo nikakvih fizičkih naznaka da se radi o otrovu.

Sudac je tada nastavio s izricanjem presude, a tada su branitelji Praljka izjavili da je popio otrov. Tada su se spustile zavjese i mi u tom dijelu sudnice više nismo mogli vidjeti što se događa u dijelu u kojem se nalaze osuđenici i njihovi odvjetnici”, kazao je Jakovčić.

Pročitajte još: POTVRĐENO – HRVATSKI GENERAL IZVRŠIO SAMOUBISTVO UŽIVO: Svima potvrđene zatvorske kazne, potvrđeno i postojanje udruženog zločinačkog pothvata! (VIDEO)

HRVATI POLUDELI: Umalo tuča u Saboru zbog Haga i Praljkovog “samoubistva uživo”!

HAOS U HAGU – HELIKOPTER NEDLEĆE SUD: Suđenje šestorici Hrvata u “slučaju Prlić” prekinuto, Praljak popio otrov u sudnici nakon predude! (VIDEO)

RUSI OTKRILI ŽIVOT U SVEMIRU! Pronađeni dokazi VANZEMALJSKOG prisustva na svemirskoj stanici! (VIDEO)

USPEŠNO TESTIRALI RAKETU ”UBICU SAD” – KIM PRESREĆAN: ”Konačno smo potpuna nuklearna sila, pogađamo bilo koji deo Amerike” – panika u Vašingtonu! (VIDEO)

Izvor: 24sata.hr,index.hr

Top