HAOS U HAGU – HELIKOPTER NEDLEĆE SUD: Suđenje šestorici Hrvata u “slučaju Prlić” prekinuto, Praljak popio otrov u sudnici nakon predude! (VIDEO)

Suđenje šestorici Hrvata u “slučaju Prlić” prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Praljku je izrečena kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno “popio nešto iz male čašice”.

Njegova braniteljka je rekla da je “popio otrov”, a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

“Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu”, kazao je Praljak.

Praljak, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izveden je iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da “niko ne dira čašicu” i da je pozvana medicinska ekipa.

Hrvatski mediji prenose da je Hitna pomoć stigla i da se očekuje da Praljak bude prebačen u bolnicu. Mediji su potom preneli da je po Praljka poslat helikopter koji će sleteti ispred Haškog tribnula. Novinari koji se tamo nalaze zamoljeni su da se pomere da helikopter može da sleti.

Vest o tome da je Praljak popio otrov u sudnici jedna je od glavnih vesti u svetskim medijima.

HRVATI POLUDELI: Umalo tuča u Saboru zbog Haga i Praljkovog “samoubistva uživo”!

Haški tribunal ovim izricanjem presude završava svoje postojanje.

Pročitajte još: KONAČNO EPILOG RATNIH SUKOBA: Haški tribunal danas donosi konačnu presudu šestorici Hrvata

PENZIONERI UPUTILI ULTIMATUM SARAJEVU – IZVODE 100 000 GRAĐANA NA ULICE: Slijede najveći protesti u istoriji BiH, dolazi više od 100.000 ljudi ako …

RUSI OTKRILI ŽIVOT U SVEMIRU! Pronađeni dokazi VANZEMALJSKOG prisustva na svemirskoj stanici! (VIDEO)

SAD NE ŠALJU RAJSOVU NA BALKAN – TRAMP REŠAVA PITANJE KOSOVA: Ovo su uslovi koje traže od Srbije i vlasti u Prištini, čeka se reakcija Beograda!

Izvor: Blic, B92

Top