“MUSLIMANI NISU 100% LJUDI, A AKO STE BIVŠI BLIZU STE DA BUDETE POTPUN ČOVEK”: Skandaloznu izjavu zbog koje mu preti proterivanje, dao je političar iz… (VIDEO)

Član stranke Švedske demokrate Martin Strid (SD) poznate po svojim antiimigracionim stavovima izjavio je da muslimani nisu “kompletni ljudi”, odnosno da na skali humanosti od 1 do 100 muslimani “nisu svi 100 odsto ljudi”.

 

On je to rekao na stranačkoj konferenciji. Međutim, brojni članovi te stranke distancirali su se od te njegove izjave i sada ga očekuje proterivanje, piše Raša tudej.

– Na jednom kraju te skale vi ste 100 posto ljudi, osobe, i sve što je deo tog koncepta. Sa druge strane, vi ste 100 odsto muhamedanci. Svi muslimani su negde na toj skali, zajedno sa članovima Islamske države koji su najpribližniji tome da budu 100 odsto muhamedanci – rekao je Strid.

On je dodao i da “ako ste bivši musliman, blizu ste toga da budete potpuno čovek” i dodao da želi da oslobodi muslimane islama. Njegov govor snimila je lokalna SVT televizija, a snimak je brzo podeljen putem interneta.

Članovi SD su se distancirali od Stridovih komentara, a sekretar stranke je kazao da očekuje da će Strid biti izbačen iz stranke, dok je predsednik SD-a kazao da su njegove izjave nešto najgore što je ikada čuo.

Strid se kasnije izvinio zbog svojih izjava uz obrazloženje da se “nespretno izrazio” kao i da je svestan da će njegov govor biti interpretiran kao da je rekao da “muslimani nisu 100 odsto ljudi”.

– Poznajem dosta muslimana i imam dosta prijatelja među njima – rekao je Strid.

Pogledajte još:

Izvor: Telegraf.rs

Top