ZVER SE PROBUDILA, PA OPET ZASPALA: Erupcija vulkana na Baliju, kilometri pustoši – evakuisano 25 000 ljudi (VIDEO)

Vulkan na indonežanskom ostrvu Bali oživio je u serijama erupcija zbog kojih su neki letovi za ovu popularnu turističku destinaciju bili odloženi, a nekoliko obližnjih sela je pokriveno pepelom.

Vulkan na planini Agung eruptirao je u subotu uveče i tri puta jutros izbacujući pepeo 4.000 metara u vis.

Kako prenosi AP, mračni sivi oblaci kreću se ka susjednom ostrvu Lombok u pravcu suprotnom od aerodroma na Baliju odakle su svi zakazani međunarodni i domaći letovi danas bili normalno nastavljeni.

U obližnjim selima stvorio sloj pepela debljine do jednog centimetra, a da policajci i vojnici na tom području nose zaštitne maske.

Kako je agencija ranije prenijela, vulkan na indonežanskom ostrvu je u subotu proradio drugi put za nedjelju dana, ali zvaničnici su naveli da je nivo upozorenja ostao nepromijenjen, jer je erupcija mala.

Nacionalna agencija za katastrofe saopštila je tada da je stub pepela vulkana na planini Agung rastao do 1.500 metara u visinu.

Portparol te agencije Sutopo Purvo Nugroho kazao je da je nivo upozorenja i dalje na drugom nivou, nisu zabilježene seizmičke aktivnosti, a zona isključenja oko vulkana proteže se 7,5 kilometara od kratera.

Oko 25.000 osoba ne može da se vrati u svoje domove od septembra, kada je Agung prvi put dao znake aktivnosti, nakon više od pola decenije mirovanja.

Pročitajte još: STIGLI U POMOĆ ASADU: Iračka AL Abas brigada posle tri godine ponovo u Siriji, odmah napali Džobar (VIDEO/MAPA)

BIVŠI DRŽAVNI VRH U PANICI: Hrvatska drhti zbog presude Haškog tribunala zbog zločina nad muslimanima !

PUTIN KRENUO U KONTRAOFANZIVU – USVOJEN NOVI ZAKON: Predsednik Rusije podpisao odluku Dume, SAD i EU pred novim izazovom – Putin uvodi sankcije zapadnim medijima!

Izvor: Tanjug

Top