SKANDAL U PRIŠTINI – U TOKU POLICIJSKA AKCIJA : Haos ispred parlametna ”Kosova”, šiptarski ekstremisti pali u ”obračunu klanova” (VIDEO)

Troje poslanika ekstremističkog Pokreta “Samoopredeljenje”, među kojima je i njihov lider Aljbin Kurti, uhapšeno je danas ispred Skupštine Kosova, saznaje “Blic”.

Radi se o poslanicima ove opozicione stranke u kosovskom parlamentu, koji su svojevremeno bacali suzavac u skupštinskoj sali, i onemogućavali održavanje sednica.

Kako saznajemo, njih je jutros kada su dolazili na redovnu sednicu u Prištinu sačekala policija, i uhapsila ih zbog neodazivanja na suđenje.

Pored Kurtija, uhapšene su i dve poslanice tog pokreta Aljbuljena Hadžiju i Donika Kadaj Bujupi.

Kosovska policija je pre dva dana saopštila da traga za poslanikom Kurtijem na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao Osnovni sud u Prištini. Kako navode prištinski mediji, policajci su viđeni i ispred Kurtijevog stana u Prištini, ali ga tamo nisu pronašli.

Četvoro poslanika “Samoopredeljenja” trebalo je da se pojavi u sredu pred Osnovnim sudom u Prištini zbog bacanja suzavca u parlamentu u prethodnom sazivu kosovske skupštine.

“Sud je izdao nalog za hapšenje optuženih – Aljbina Kurtija i Donike Kadaj-Bujupi, a prema informacijama, nisu pronađeni na svojim stalnim adresama. S obzirom na to da se nisu pojavili u sudnici, sud je izdao nalog za hapšenje,” rekao je sudija.

Zbog odsustva optuženih, sudsko ročište je odloženo na neodređeno vreme.

Poslanici Samoopredeljenja su optuženi zbog bacanja suzavca u skupštinsku salu tokom protesta opozicije zbog odbijanja ratifikacije Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i formiranja Asocijacije opština sa srpskom većinom.

Poslanik Aljbin Kurti je odbio da se pojavi na sudu i tokom prethodnih ročišta, a sudija Kaludra odlučio je da prekine sudske rasprave zbog parlamentarnih izbora održanih juna. Kurti je bio kandidat Samoopredeljenja za premijera.

Ostali optuženi su uhapšeni tokom novembra i decembra 2015. Inicijalno saslušanje je održano 6. januara 2017. Poslanici Samoopredeljenja smatraju da je suđenje politički motivisano.

Samoopredeljenje: Panika klana Pronto i Pronto 2 zbog odluke građana

Progon aktivista Samoopredeljenja se nastavlja! Danas u ranim jutarnjim časovima, Kosovska policija je pretresla dom poslanika Aljbina Kurtija i poslanice Donike Kadaj-Bujupi. Ovo se dogodilo nakon što je Osnovni sud u Prištini izdao nalog za hapšenje za tri poslanika, a kao deo nepravednog političkog procesa koji se sprovodi nad četiri poslanika Samoopredeljenja – Aljbinom Kurtije, Donikom Kadaj-Bujupi, Aljbuljenom Hadžiju i Fatonom Topalijem.

Ovi akti organa za sprovođenje zakona i pravosuđa su neprihvatljivi i ukazuju na aktuelni rat koji se vodi protiv Samoopredeljenja. Ovakav progon, koji je u toku prema našim aktivistima i našim poslanicima govori u kojoj meri je zarobljen pravosudni sistem.

Nesumnjivo, subjekat ovog čitavog nepravednog procesa je sudija Kaludra Bećir koji je, kao vredni sluga kriminala, nekoliko dana ranije osudio na 21 godinu zatvora četvoro naših aktivista bez i jednog dokaza. Ovaj sudija, koji je poznat samo po posvećenosti klanu Pronto, sa takvim postupcima predstavlja najbolju manifestaciju zarobljenog pravosudnog sistema.

Pročitajte još: EVO ŠTA SE STVARNO DEŠAVA U LNR : Vojska izašla na ulice, pripadnici specijalne policije uhapsili 10 osumnjičenih za… (VIDEO)

ASANŽ UPOZORIO TRAMPA: Niče novi internet, 0 odst cenzure, 100 odsto privatnosti!

ZLOKOBNO ZVECKANJE ORUŽJEM: Amerika pravi zabranjenu raketu- Rusija sprema odgovor…

SRBI I HRVATI TRAŽE UKIDANJE: Poslanici o obeležavanju 25. novembra u institucijama BiH – “To je nelegitimno, nije zasnovano na konsenzusu svih naroda”

Izvor: Blic, KoSSev

Top