PUKLA BRUKA – PREDSEDNIK SRBIJE UČESTVOVAO U HAŠENJU RATKA MLADIĆA: Evo kako je Vučić pomogao u njegovom lociranju i hvatanju!

Aleksandar Vučić je još dok je bio u Srpskoj radikalnoj stranci pomagao u potrazi za haškim optuženikom generalom Ratkom Mladićem – otkrio je Bruno Vekarić, zamenik tužioca Tužilaštva za ratne zločine, potvrđujući reči njegovog nekadašnjeg bliskog prijatelja i saradnika Predraga Popovića

 

U Centru za kulturnu dekontaminaciju 10. februara 2015. premijerno je prikazan treći deo dokumentarnog filma „Pad Ratka Mladića“. Posle projekcije održana je tribina na kojoj su, pored autorke Bojane Lekić, govorili Vekarić, ombudsman Saša Janković, general Aca Dimitrijević i urednik „Vremena“ Dragoljub Žarković. U malobrojnoj publici nalazio se i Zoran Živković, lider Nove stranke, koji je postavio ključno pitanje: „Kakva je bila uloga Aleksandra Vučića u hvatanju ratnog zločinca Ratka Mladića?“

Bruno Vekarić je jedva dočekao priliku da pohvali premijera:

– Za razliku od druge dvojice lidera Srpske radikalne stranke, koji su uvek branili Ratka Mladića, gospodin Vučić je bio vrlo kooperativan. U više navrata je dolazio kod nas u Tužilaštvo i nudio saradnju i informacije o tome gde se skriva Mladić.

Kao malo kada, Vekarić je pomogao građanima Srbije da uvide ko je i kakav je Aleksandar Vučić. Tadašnji generalni sekretar SRS-a, mogao je u medijima da izjavi kako je „general Mladić jednan od najvećih srpskih heroja“ i da bi ga, kad bi se sreli, pozvao na kafu ili čaj. Mogao je i da se viđa s pukovnikom Jovom Đogom, drugooptuženim za skrivanje Ratka Mladića, a onda, čim završe razgovor, da otrči u Tužilaštvo za ratne zločine i Vladimiru Vukčeviću i Vekariću podnese izveštaj o prikupljenim saznanjima. Zarad ličnih interesa, Vučić se godinama predstavljao kao najtvrđi nacionalista i patriota, javno je vređao saradnike Haškog tribunala, objavljivao je imena svedoka u haškim postupcima i pretio im osvetom. Takvim postupcima osvojio je poverenje pojedinih optuženika i njihovih zaštitnika. O svemu što je čuo od njih, obaveštavao je Tužilaštvo.

O ulozi Aleksandra Vučića, špijuna koji se trenutno nalazi na funkciji premijera, u lovu na generala Mladića u filmu „Pad“ nema ni reči. Autori, mračni bivši bračni par, Bojana i Slaviša Lekić iscrpeli su svoju hrabrost s tim što su u film udenuli dve „kompromitujuće“ scene: kako Vučić lepi tablu s nazivom „Bulevar Ratka Mladića“ preko table s imenom Zorana Đinđića i deo skupštinske priče o tome kako su kuće svih Vučića – „sigurna kuća za generala Mladića“. Da bi odobrovoljila Vučića i dokazala koliko ga razume i simpatiše, Lekićeva koristi svaku priliku da ga pohvali i to ne samo za politiku, reforme, bla-bla, nego i za neodoljiv seksi izgled: „Dobar je frajer, ali nije moj tip“.

Dokumentarac „Pad haških optuženika“, bar u do sada emitovanim epizodama, nije ponudio ništa novo i značajno. Ipak, poslužio je kao povod da Bruno Vekarić razotkrije denuncijantsku ulogu Aleksandra Vučića. Iako je nesrećni zamenik tužioca hteo da tom izjavom pohvali svog bivšeg saradnika i aktuelnog vladara, čini se da nije uspeo. U srpskim medijima, u kojima nema cenzure, nije objavljena ni reč o tribini u Centru za kulturnu dekontaminaciju. No, kad-tad doći će vreme da neki bolji novinari naprave dokumentarnu seruju „Pad Aleksandra Vučića“, kojom će se u potpunosti razotkriti sve njegove špijunske aktivnosti, laži i prevare.

Pročitajte još: SKANDAL U PRIŠTINI – U TOKU POLICIJSKA AKCIJA : Haos ispred parlametna ”Kosova”, šiptarski ekstremisti pali u ”obračunu klanova” (VIDEO)

EVO ŠTA SE STVARNO DEŠAVA U LNR : Vojska izašla na ulice, pripadnici specijalne policije uhapsili 10 osumnjičenih za… (VIDEO)

ASANŽ UPOZORIO TRAMPA: Niče novi internet, 0 odst cenzure, 100 odsto privatnosti!

Izvor: Srbijadanas.net Predsrag Popović

Top