PREVRAT U LUGANSKU: Zbačen predsednik Plotnicki, proruski pobunjenici pozivaju Zaharčenka iz Donjecka da formira Novorusiju! (VIDEO)

Predsednik Luganske Narodne Republike se nalazi blokiran u podzemnim prostorijama administracije LNR, prenose ruski i novoruski mediji

 

Plotnicki, njegova supruga i šef administracije LNR Irina Tejcman, koja je optužena za veleizdaju i organizovanje proukrajinskog prevrata nalaze se u podrumskim prostorijama Administracije LNR, a policija javlja da će Plotnicki brzo biti oslobođen.

https://www.youtube.com/watch?v=hQRYsiIb1uUPolicijske snage su zauzele zgradu tužilaštva u Lugansku.U međuvremenu komandant odreda luganskih ustanihttps://www.youtube.com/watch?v=XsXeyF5M1g8ka “Brjanka“, Dmitrij Lindjurin sa borbenim nadimkom “Ljuti“, u ime svog odreda je pozvao Aleksandra Zaharčenka, predsednika Donjecke Narodne Republike (DNR) da ujedini dve republike i preuzme vlast.

 https://www.youtube.com/watch?v=6fOQznUF_a0

– Ja, komandant bataljona “Brjanka“ obraćam se predsedniku DNR Aleksandru Zaharčenku. Molim Vas da uzmete pod svoju jurisdikciju LNR, da bi se razvila ideja iz 2014. godine o stvaranju Novorusije, i molim narod Donbasa, kako na teritorijama oslobođenim od ukrajinskog ugnjetavanja, tako i one na okupiranim teritorijama da podrže moje obraćanje predsedniku DNR- rekao je “Ljuti“

 https://www.youtube.com/watch?v=M3rYDFqy7XE

Top