OTKRIVENI TAJNI PLANOVI SAD IZ 1962: Kenedi pre smrti spremao tajnu operaciju protiv SSSR – planirali da okrive Ruse!

Аmerikanci posle šest decenija priznaju da su ozbiljno razmišljali da 1962-ge godine zarate sa SSSR. I da – da bi krivicu mogli da prebace na Moskvu – naprave i podmetnu joj nešto mnogo podlije i opasnije od Račka koji su podmetnuli Srbiji.

 

U dokumentima koja se tiču ubistva Džona Kenedija, a koja je javnosti upravo otkrio Nacionalni arhiv SAD, postoji nesumnjiva potvrda da je u Vašingtonu razatrana mogućnost tajne kupovine sovjetskih vojnih aviona, ili pravljenja njihovih kopija u SAD, pa da se inscenira njihov napad na nbeku od američkih vojnih baza. Ili – u drugoj varijanti – na bazu neke zemlje-saveznice SAD.

Taj lažni napad bio bi, naravno, pripisan Sovjetskom Savezu i iskorišćen da otpočinjanje rata.

List The Daily Caller prenosi iz objavljenih dokumenata da je 22. marta 1962-ge bilo održano savetovanje u najužem krugu na kojem je državni tužilac, Robert Kenedi, bio taj koji je pokrenuo pitanjekupovine sovjetskih aviona ili pravljenja njihovih „kopija“.

U raspravi koja je usledila učestvovali su i predsednik SAD Džon Kenedi (savetovanje je održano pre atentata), državni skeretar Din Rask, direktor CIA Džon mekoun, pomoćnik šefa države za nacionalnu bezbednost Makdžordž Bandi i predsednik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Lajman Lemnicer.

U prilog proizvodnje „kopija sovjetskih aviona“ na tom savetovanju su bila navedena tri dodatna razloga.

Prvi: takvi avioni se mogu koristiti za dovođenje SSSR u zabludu.

Drugi: podesni su za iznenadne napade na neprijateljske objekte.

Treći: mogu se iskoristiti za provokacije u kojima bi „sovjetski“ avioni napadali „američke ili prijateljske objekte, što bi moglo da posluži kao povod za intervencije SAD“.

O razmatranju ove vrste provokacija pisao je još 2001-ve istoričar Robert Dalek u svojoj knjizi „Džon Kenedi. Nezavršeni život. 1917-1963“. Samo, on je tvrdio da ideja nije potekla od Kenedijevog brata Roberta već od direktora CIA Makouna.

U novoobjavljenim „papirima“ nema traga zbog čega se Amerikanci nisu usudili na provokaciju ovog tipa.

Nije teško pretpostaviti da bi se sigurno odlučili da su bili sigurni da bi SAD preživele udare sovjetskih nuklearnih raketa.

Pročitajte još: ŠOKANTNO OTKRIĆE U DOKUMENTIMA OSAME BIN LADENA: Al Kaida pripremala napad na Kosovsku Mitrovicu, CIA objavila tajne podatke iz njegovog ličnog računara!

OVO NEMA NI U FILMU! Pobegao iz zatvora, video šta se dešava u gradu, a onda MOLIO čuvare da ga prime nazad iza rešetaka?!

HAG IZRIČE PRESUDU MLADIĆU ZA 3 DANA: Tužioci traže doživotnu robiju

DRUŠTVENE MREŽE SE SPRDALE SA AMERIČKOM AVIJACIJOM: Nećete verovati šta su pokušali!

Izvor: Fakti.org

Top