NEMAČKA VOJSKA SE RASPADA: Samo mali deo onoga što piše da imaju, zaista i radi!

Nemačka armija na papiru ima 244 osnovna borbena tenka “Leopard-2”, ali se razotkrilo da je veći deo tenkovske flote neispravan i potpuno neupotrebljiv za borbu.

Pozvavši se dokumenta Ministarstva odbrane u Berlinu, nemački mediji su objavili da je trenutno upotrebljivo za borbu samo 95 „Leoparda-2“, dakle: znatno manje od polovine.

U istom dokumentu se precizira da se 89 tenkova vodi kao „uslovno stavljeni van upotrebe“ i nepodesnim za remont zbog „nedostatka rezervnih delova“.

Zamislite, u Nemačkoj nema dovoljno delova za najbolje i najvažnije tenkove nemačke proizvodnje, kojih u upotrebi širom sveta ima još uvek preko 2.000.

Samo 53 tenka su u fazi modernizacije, a još sedam se trenutno testira.

Leopard-2 se proizvodi od 1979. godine, ali i dalje čini okosnicu tenkovskih snaga Bundesvera.

Oklopne jedinice Nemačke poslednjih meseci dobijaju modernizovanu verziju „Leoparda“ („Leopard-2A7+) sa poboljšanom zaštitom, „digitalnom kulom“ i modernijom opremom.

Ti tenkovi se mogu uključiti u sistem automatizovanog upravljanja jedinicama, a snabdeveni su i 120-milimetarskim topom.

Bundesver ima problem i sa podmornicama.

U oktobru je nemačka podmornica U35 klase 212A oštetila propelere za vreme manevrisanja pored obala Norveške, pa je nemačka ratna mornarica ostala bez jedine borbeno sposobne podmornice.

Kako su teroristi ID organizovali krvavu zasedu za Asadove Tigrove snage pogledajte OVDE. 

Izvor: fakti.org

Top