ESKALACIJA U ZONI DEESKALACIJE: Teroristi ne odustaju od ofanzive, Rusi bombarduju celu enklavu, Asad postavio novog komandanta (VIDEO)

Sporazum o deeskalaciji na teritoriji Istočne Gute, istočno od Damaska, u potpunosti je propao nakon pokretanja ofanzive terorista na bazu mehanizovane brigade SAA južno od Haraste.

Teroristi su nakon početnih uspeha i pogibije sirijskog generala odbačeni od baze a više o tome saznajte OVDE.

Sirijska i ruska avijacija odgovorili su vazdušnim udarima na položaje terorista Hadžat Tahrir al Šama i brigade Al Rahman na teritoriji cele Istočne Gute a snimke razaranja možete videti OVDE.

Teroristi su u međuvremenu objavili niz snimaka koji pokazuju da su zauzeli deo baze ali SAA tvrdi da su to snimci od 14. novembra i da su sve pozicije povraćene.

 

Teroristi ipak navode da su neke od osvojenih zgrada i dalje u njihovim rukama. Teritorija SAA obeležena je crvenom bojom, a plavom teritorija koju teroristi tvrde da su zauzeli od 14. novembra.

Snimci borbi i dalje pristižu.

Dve terorističke organizacije saopštile su da ne odustaju od ofanzive što znači i kraj dogovora o primirju i zoni deeskalacije.

Na mesto novom komandanta 105. brigade Republikanske garde SAA koja je u ustočnom Damasku postavljen je general Mohamed Najouf. On je višegodišnji oficir u Republikanskoj Gardi koji je na frontu od početka rata.

Za kojim ruskim vojnim avionom su Arapi poludeli pogledajte OVDE. Konvoj Hezbolaha koji ide ka Al Bukamalu pogledajte OVDE.

Top