U DILU SA RUSKIM TAJKUNOM: Putin smenio ruskog ministra nakon skandala sa liderom SNP, potkupljivao političare u Rusiji – OPLJAČKAO SRBE I RUSE!? (FOTO) !

Počtkom 2014. godine u Rusije je izbila afera oko, kako se tvrdilo u medijima, čudnog leta tadašnjeg ministra poljoprivrede Nikolaja Fedorova privatnim avionom u Nemačku

Nepažnjom njegovih saradnika koji su dopuštali curenje informacija i fotografija, taj događaj je otkriven (a pitanje je koliko puta nije bilo otkriveno slično).

Njegovo ministarstvo nije raspolagalo takvim avionom, a smatralo se neprimerenim i nemoralnim da ga za potrebe minitra iznajmi (što košta više desetina hiljada dolara po letu) ili da se on služi ”bez nadoknade” avionom koji pripada nekom biznismenu ili kompaniji.

Cesna od milion dolara

Luksuzni avion o kome se radilo bio je Cessna 330 Citation II sa oznakom ”YU-BTB”. U pitanju je oznaka koja govori da je avion iz Srbije, a kako su ruski mediji navodili, pridao je jednoj od kompanija Nenada Popovića, koji ima tesne poslovne veze sa N. Fjodorovnin.

Dok je on bio predsednik ruske republike Čuvašije, Popović je tamo privatizovao brojne kompanije i stvorio svoje poslovno carstvo koje se bavi naftnim biznisom i elektronikom.

Afera sa avionom je javnost podsetila na čvrste veze među njima, a skandal je nekako zataškan, ali je je Fjodorov ipak relativno brzo smenjen sa funkcije koju je obavljao, što ukazuje  na korupciju ili neprincipijelne političko poslovne odnose.

 
Ruski mediji pisali istinu?

Ostaje da se vidi da li je Fjodorov deo ”Panamskih papira” i kakva je veza između njega i Popovića. Ima mišljenja da je on suvlasnih Popovićevih kompanija, otkriva ruski portal ”Компромат.Ru”.

Njemu je trebala politička zaštita, a ruskom političaru stranac preko koga bi preuzeo još unosniji biznis u svojoj republici. Zanimljivo je da li Popović i dalje poseduje pomenuti avion, i da li je možda on rezultat pljačke nekada renomiranog srpskog preduzeća  ”Minel”.

”Rajnski papiri”

Podsećamo, dokumenta koja su nedavno procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, pokazuju da poslovi i imovina srpskog ministra bez portfelja Nenada Popovića vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona, što ga čini ubedljivo najbogatijim političarem u zemlji, otkriva ”KRIK”.

”Po zakonu”

Dokumenti koji otkrivaju poslovno carstvo Nenada Popovića u Rusiji, potvrđuju da je umešan izgradnje Putinove palate i podizanje olimpijskog naselja u Sočiju, navodi  ”Krik”.

Prema pisanju medija u Srbiji, aktuelni ministar Nenad Popović je preselio svoje poslovno carstvo u Rusiju, , gde je učestvovao u nekoliko krupnih afera, otkrivaju dokumenti iz „Rajskih papira“, projekta koji pronalazi objavljuje veze svetskih biznismena i političara sa ofšor kompanijama.

Ministar Popović  za ”Kurir” odgovara da ”nema šta da krije i da je sve radio po zakonu,” odbacujući navode o firmama na Malti za koje ga optužuje ”Krik”.

Pročitajte još: ZATVOR SA PET ZVEZDICA: Evo kako su uhapšeni prebogati Saudijci postali zatvorenici u ovakvom luksuzu (FOTO)

UPALI U ZAMKU TERORISTA: Ranjeni ruski novinari u Siriji, devetoro ranjenih u Dejr el Zoru! (VIDEO)

ŠOK LONDONU: Princ Vilijam otvoreno o projektu smanjenja broja ljudi, skandal u Velikoj Britaniji!

INCKO SE ZALIO UN: Predsednik RS odgovorio visokom predstavniku – “Ko se danas boji Incka?!”

Izvor: BBN

Top