”ČURKIN ISTI KAO RATKO MLADIĆ” Majke Srebrenice osudile postavljanje spomenika ruskom diplomati! (VIDEO)

Otkrivanje spomenika u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom vlasti Republike Srpske, preminulom ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu, u znak zahvalnosti za rusko protivljenje usvajanju Rezolucije o osudi genocida u Savetu bezbednosti UN, izazvalo je osudu Udruženja majke Srebrenice.

– Spomenik su podigli oni koji razmišljaju kao i zločinac Ratko Mladić, kao taj Rus Čurkin koji je uložio veto na rezoluciju o Srebrenici u UN – izjavila je predsednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić, prenosi Jutarnji list.

Kako je kazala, odluka vlasti RS ne iznenađuje, a fotografija pokojnog ruskog diplomate u UN, koji je glasao protiv Rezolucije o osudi genocida u Srebrenici, “visiće među 10.000 nišana (nadgrobnih spomenika), kao zločinac na stubu srama”.

Kako se navodi, inicijatori su hteli da spomen obeležje postavi u Srebrenici, ali su se kasnije odlučili za Istočno Sarajevo.

– Time se šalje poruka da je mir najbitniji. Rusija i Čurkin su svojim vetom na rezoluciju poslali poruku da je potreban mir, jer da je donesena rezolucija da su Srbi genocidan narod, ne bi bilo mira – izjavio je predsednik Udruge Istočna alternativa RS-a Vojin Pavlović.

U ponedeljak je u Istočnom Sarajevu otkriveno spomen-obeležje preminulom ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu, ispred galerije “Kućanski”.

Postavljanje spomen-ploče preminulom ruskom ambasadoru u UN u Istočnom Novom Sarajevu organizovalo je Udruženje građana “Istočna alternativa” uz podršku Ambasade Ruske Federacije u BiH i opštine Istočno Novo Sarajevo.

Pročitajte još: ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK VRŠNJAČKOG NASILJA: Da li su škole u Srbiji postale poprište brutalnog iživljavanja nad nemoćnom decom… (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

DŽINOVSKE AJKULE NAPALE PODMORNICU: Istraživači se sledili kad su videli koliko ih je! (VIDEO)

DŽINOVSKE AJKULE NAPALE PODMORNICU: Istraživači se sledili kad su videli koliko ih je! (VIDEO)

U DILU SA ČEČENSKIM TAJKUNOM: Putin smenio ruskog ministra nakon skandala sa liderom SNP, potkupljivao političare u Rusiji – OPLJAČKAO SRBE I RUSE!? (FOTO) !

Izvor: Tanjug

Top