SENZACIJA! POLITIČARKA SA BALKANA SE NAŠLA NA FORBSOVOJ LISTI NAJMOĆNIJIH ŽENA SVETA: Njeno ime se nalazi na zavidnom 14. mestu najmoćnijih političarki sveta… (VIDEO)

Njujork — Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se na 14. mestu najmoćnijih političarki sveta po izboru Forbsa, dok na listi nema premijerke Srbije.

Ane Brnabić nema ni na listi sto najmoćnijih žena na planeti, a hrvatska predsednica je tu na 39. mestu po mišljenju urednika prestižnog magazina.

 

Prvi mesto na obe liste drži nemačka kancelarka Angela Merkel, a sledi Tereza Mej. Treća najmoćnija žena sveta je Melinda Gejts filantropkinja i supruga Bila Gejtsa.

Na trećem mestu najmoćnijih političarki sveta je tajvanska predsednica Cai Ing-Ven.

Na listama nema žena iz Srbije, a srpskog porekla je bivši obaveštajac i uspešna preduzetkinja Fibi Novaković, koja je na čelu kompanije “Dženeral dajnemiks”, koja se bavi odbrambenom industrijom.

Na listi najmoćnijih žena sveta su Kristin Lagard, Federika Mogerini, Ivanka Tramp, Opra Vinfri, kraljica Elizabeta Druga, Nikola Stardžon, ali i Bijonse i Tejlor Svift.

Inače, na Forbsovom portalu za Grabar Kitarović, koja prema najnovijim istraživanjima u Hrvatskoj gubi poverenje gradjana i ono je u ovom trenutku manje nego što je imao njen prethodnik Ivo Josoipović u poslednjoj godini mandata, piše da je ona i ove godine nastavila da gradi svoje ime na međunarodnoj sceni.

Pogledajte još:

Izvor: B92.rs

Top