POGLEDAJTE ŠEST RUSKIH BOMBARDERA U AKCIJI: Putin poslao kaznenu ekspediciju u Deir ez Zor, teroristi sravnjeni sa zemljom! (VIDEO)

Ruska vojska saopštila je danas da je poslala šest bombardera protiv Islamske države (IS), drugog dana vazdušnih napada na istoku Sirije uz upotrebu raketa dugog dometa.

 

Šest aviona “Tu-22MZ” pogodilo je ekstremističke položaje kod grada Boukamal na granici sa Irakom u istočnoj provinciji Deir el-Zour, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi AP uz napomenu da je Rusija i juče poslala šest bombardera protiv ciljeva u istoj oblasti.

 https://www.youtube.com/watch?v=9lrhIaMih5I

Svih šest bombardera vratilo se bezbedno u svoje baze u Rusiji nakon što su uništili nepreciziran broj komandnih položaja i skladišta s municijom, navodi se u današnjem saopštenju ruskog Ministarstva.

Rusija vodi vazdušnu kampanju podržavajući snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada od 2015. godine, pri čemu uzima na nišan ekstremističke grupe kao i sirijske pobunjenike, navodi američka agencija.

U te svrhe, Rusija pretežno koristi mlazne avione stacionirane na aerodromu u sirijskoj prvinciji Latakija, koja je pod kontrolom sirijske vlade, dodaje AP.

Pročitajte još: STRAH SE ŠIRI AMERIKOM: Drugi građanski rat u Americi počinje u- subotu… (VIDEO)

EGIPATSKI EKSTREMISTA ŠOKIRAO SVET: “Naša je nacionalna dužnost da silujemo žene koje se provokativno oblače” (VIDEO)

SVE IZVESNIJI SUKOB IZRAELA I LIBANA: Libanski predsednik “Izrael će izgubiti sledeći rat sa nama!” (VIDEO)

ŠTA JE CIA OTKRILA U BIN LADENOVOM KOMPJUTERU: Pored pornića i crtaća, pronađen snimak sa… (VIDEO)

Izvor: Blic, Agencije, BBN

Top