NEVIDLJIVI LOVAC ŠESTE GENERACIJE: Rusija pravi revolucionarni borbeni avion, ovo je Putinov tajni adut! (VIDEO)

Najnoviji lovac Su-57 zahvaljujući svojim mogućnostima za modernizaciju može da postane lovac šeste generacije, izjavio je u intervjuu za ruske medije bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, predsjednik komiteta Savjeta Federacije za odbranu i bezbjednost Viktor Bondarjov.
“To je predivan avion i on može da bude avion ne samo pete, već i šeste generacije. On ima ogroman modernizacioni potencijal. Najvažnije je da je po svojoj nevidljivosti najbolji među postojećim modelima. On u sebi sadrži sve najbolje što postoje u savremenoj avijacionoj nauci, ne samo ruskoj, već i svjetskoj”, izjavio je Bondarjov.

Dodao je i da se trenutno radi na tome da višenamenski lovac-bombarder dobije varijantu sa jednim pilotom.

“Mislim da na bazi Su-34 treba praviti novog bombardera. Odličan avion: manevarske sposobnosti, osam tona bombi, naspram četiri kod Su-24, odlična preciznost. Mislim da je jednostavnije i brže napraviti kabinu samo za jednog pilota, a sve ostalo ostaviti kako jeste”, rekao je on.

Ruski senator je saopštio i da se planira početak konstruktorskih radova na izgradnji perspektivnog kompleksa za daleko presretanje koji će zamijeniti MiG-a 31.

Pročitajte još: DA LI JE VUČIĆ UCENJEN: Strepnja nad Balkanom! Amerika priprema novi Majdan u Srbiji…

KAD DUŠA NAPUŠTA TELO: Bolničke kamere snimile dokaz o postojanju zagrobnog života… (VIDEO)

KAD DUŠA NAPUŠTA TELO: Bolničke kamere snimile dokaz o postojanju zagrobnog života… (VIDEO)

STRAVA NA NOĆ VEŠTICA! KRVNIK JE UZ ZASTRAŠUJUĆE- “ALAHU AKBAR”, KAMIONOM JURIO I GAZIO LJUDE: Najnoviji snimci hapšenja, posle agonije u Njujorku koja je potresla svet… (VIDEO)

Izvor: Nezavisne novine

Top