ZAŠTO RUSIJA NIKADA NEĆE VEROVATI ERDOGANU I TURSKOJ: Nije ni njemu lako, psiholozi navode da njegovo umorno lice i iscrpljenost, ukazuju na… (VIDEO)

Ceo svet je video snimak turskog predsednika kako zeva, zatvara oči i drema dok je njegov ukrajinski sagovornik izlagao dosadan govor o postignućima Ukrajine, tokom zajedničke konferencije za štampu.
Kada je Porošenko primetio da Erdogan pada u san, on je „slučajno“ udario šakom o sto kako bi probudio turkog predsednika.

 

Psiholozi navode da Erdoganovo umorno lice i iscrpljenost na konferenciji za štampu ukazuju na njegovu depresiju. Postoji nekoliko ogromnih razloga zbog kojih bi se turski predsednik osećao depresivno i pospano.

Odnosi Turske sa vodećom zemljom EU- Nemačkom, su zahladili usled nedostatka komunikacije između Erdogana i kancelarke Angele Merkel. Sad je na redu spaljivanje mostova sa Vašingtonom.

Prošle nedelje su SAD najavile ponižavajuće ankcije viziranja za Ankaru. SAD u prestale da izdaju ne-imigrantske vize turskim državljanima nakon što su turske vlasti uhapsile člana konzulata, državljanina Turske Metina Topuza.

On je optužen da je bio uključen u prošlogodišnji vojni državni udar, koji je po rezultatima istrage bio pod vođstvom zakletog Erdoganovog neprijatelja Fetule Gulena koji se krije u SAD. Turska je odgovorila simetrično na potez Sjedinjenih Država i prestala da izdaje ovu kategoriju viza Amerikancima.

Možemo videti da je rat vizama u punom zamahu između SAD i Turske. Erdogan je rekao u svom karakterističnom emocionalnom maniru da je odbio da prepozna autoritet ambasadora SAD u Ankari, Džona Basa, jer ga više nije mogao smatrati predstavnikom SAD u Turskoj.

Nepotrebno je reći da tako emocionalna izjava glavešine Turske nije pronašla podršku u Beloj Kući, uzimajući u obzir činjenicu da tokom Erdoganove posete SAD dve vođe nisu udelile nikakve komplimente ka bratstvu ljudi SAD i Turske.

Tokom svoje nedavne posete Kijevu, Turski lider je napravio još jednu grešku. Erdogan je javno osudio rusku „aneksiju Krima“ i rekao kako Ankara nikad neće priznati Krim kao deo Rusije. Nikome u Kremlju nije tajna da je Turska u proleće 2014. godine objavila da ne priznaje Krim kao rusku teritoriju.

Bez obzira na to, Ankara je mogla pokazati određenu osećajnost da se ne izjasni u pogledu Krima na način koji vređa Rusiju. Nakon Erdoganove izjave u Ukrajini, ruski članovi parlamenta i političari su rekli da Rusija ne treba da veruje Erdoganovim izjavama o posvećenosti prijateljstvu sa Rusijom.

Nakon što je došao na vlast u Turskoj 2002. godine i postao vrhovni vladar, Erdogan nikada nije naučio pravila međunarodne diplomatije. Njegova impulsivnost i emocionalnost su ga pretvorili u buntovnika u očima dve vodeće zemlje u Grupi od sedam. Čini se da je ovo samo početak.

 

Pogledajte još:

Izvor.

 

Top