PUTINOVI BELI JURIŠNICI: Ruska garda koja pomera granice mogućeg… (VIDEO)

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se priprema arktički odred Ruske garde, koji će činiti polaznici Ruskog univerziteta za specijalne jedinice u Gudermesu

– Sastao sam se sa zamenikom direktora Federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije, načelnikom Uprave za borbenu pripremu, generalom Jurijem Babkinom. Razgovarali smo o pripremi specijalnog arktičkog odreda Ruske garde, u čijem će sastavu biti polaznici Ruskog univerziteta za specijalne jedinice u Gudermesu – napisao je Kadirov na Instagramu.

 

 

Prema rečima Kadirova, obuku i trening vodiće polaznik akademije Generalštaba vojske Rusije Danil Martinov, prenosi Sputnjik.

Lider Čečenije je precizirao da su u odred uključeni instruktori Ruskog univerziteta za specijalne jedinice, koji su ranije učestvovali u iskrcavanju na Severni pol. U njemu će biti i borci specijalnih odreda „Vitez“ i „Ris“.

U aprilu, nakon obuke, vojnici će otputovati na Arktik, gde će uvežbavati taktiku održavanja bezbednosti u surovim uslovima severa.

– Nakon razgovora, Jurij Aleksandrovič je posetio pripadnike odreda i uručio medalje Ruske garde borcima “Letećeg odreda” – dodao je Kadirov.

Pogledajte još:

Izvor: Telegraf.rs

Top