OVO NISTE MOGLI DA VIDITE NI U SF FILMOVIMA: Ruska vojska izbacila najsavremeniju opremu, tehnologija koja može podneti nuklearnu eksploziju… (VIDEO)

Buduća ruska vojska uskoro će se moći pohvaliti najnaprednijim ratnikom svih vremena. Ratnik-3 će biti opremljen egzoskeletom i tehnologijom koja može podnijeti nuklearnu eksploziju.
Rusija već odavno ne improvizira i ovo buduće oklopno ratničko odijelo je još jedan dokaz. Potpuno nova oprema se razvija za rusku vojsku. Oleg Faustovće biti dizajner ovog najnovijeg modela nazvanog Ratnik-3 koji će biti dostupan ruskoj vojsci 2022. godine.

“Ovo podsjeća na Ratove zvijezda, ali to je prototip borbenog oklopnog odijela koji će dati ruskim vojnicima prednost na bojištima budućnosti “, piše Daily Mail.

“Napredna oprema uključuje egzoskelet dizajniran za povećanje snage i izdržljivosti, pancir i oklop koji može izdržati nuklearnu eksploziju. Oprema također uključuje kacigu iste vrste kao Stormtroopers sa zatamnjenim staklenim vizirom i mini-svjetiljkom pričvršćenom sa strane.

Uz ukupnu težinu od 24 kilograma, ovaj novi oklop ima i pedesetak novih elemenata u odnosu na prethodne verzije, uključujući pješačko oružje, streljivo, te najsuvremenije načine komunikacije i navigacije. Sat ugrađen u odijelo, moći će zadržati “sva svojstva nakon utjecaja zračenja i elektromagnetskih impulsa, primjerice tijekom nuklearne eksplozije“.

Kako izgleda novo rusko oklopno odijelo Ratnik-3:

Čini se da način ratovanja u budućnosti za jednog ratnika više neće biti isti. Sjedinjene Države, sa svoje strane, također rade na kombinaciji borbenih tehnologija. Oklopno odijelo, inspirirano poznatim filmom, nazvano je Iron Man. Oružje će također biti nadograđeno u nadolazećim godinama, uključujući lasersko oružje koje se koristi u različitim oblicima širom svijeta.

Američka mornarica trenutno ima svoj sustav laserskog naoružanja (Laws) na USS Ponceu, kako bi se obranila od dronova i raketa. Kina je već opremila svoje vojnike laserskim oružjem osmišljenim za zasljepljivanje neprijatelja.

Pogledajte još:

Izvor: Logično.hr

 

Top