PROCURILO SA RUČKA PUTIN- KOLINDA: “Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda, rešite to…” (VIDEO)

Hrvatski Jutarnji list piše da se na ručku Vladimira Putina i Kolinde Grabar Kitarović odigrao vrlo zanimljiv razgovor o dugovima Agrokora ruskoj Sberbanci.

Nakon što je prvi čovek Sberbanke Putinu rekao da godišnje zarađuju 12 do 13 milijardi evra, ruski predsednik se nasmejao i rekao: “Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda”.

Najpre su ruski mediji otkrili da je na zajedničkom ručku s Vladimirom Putinom i Kolindom Grabar-Kitarović bio i prvi čovek Sberbanke Herman Gref, da bi se doznalo i da je predsednik Ruske Federacije u jednom trenutku lično upitao direktora Sberbanke koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama, javlja Jutarnji list.

“1,1 milijardi evra”, odgovorio je čelnik Sberbanke Gref. “A koliko godišnje zarađuje Sberbanka?”, upitao ga je Putin, znajući jasno odgovor na to pitanje.

Nakon što je Gref rekao Putinu da je reč o 12 do 13 milijardi evra, ruski predsednik se nasmejao i rekao: “Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda”. Putin se netom kasnije obratio hrvatskom i ruskom izaslanstvu: “Pa u čemu je problem, rešite to odmah”.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je spremna da posreduje u rešavanju krize između Agrokora i njegovih ruskih poverilaca.

“Naravno, lično ne učestvujem u rešavanju tog pitanja i ne mogu pregovarati u procesima kako će se to rešiti, ali spremna sam posredovati kako god mogu u razgovorima između Sberbanke i ovlašćenih institucija koje to rešavaju”, izjavila je Grabar-Kitarović, koja se ranije ove nedelje sastala i s ruskim premijerom Medvedevom, a danas završava posetu Rusiji.

 

Pogledajte još:

Izvor: B92.rs

Top