KATALONIJA KLJUČA! NA MITINGU U BARSELONI DIVLJAJU UNIONISTI I SEPARATISTI: Brutalne tuče, paljenje zastave, fašistički pozdravi, samo su deo pregrejane atmosfere koja je samo uvod u… (VIDEO)

Španija se RASPADA: Na mitingu u Barseloni besne TUČE

Sve veća nestabilnost u Španiji, prouzrokovanog željama katalonskih lidera da se otcepe iz sastava te zemlje i sve veći jaz između onih koji su za nezavisnost Katalonije i onih koji su za jedinstvenu Španiju. 

 

U centru Barselone danas su se sukobile dve manje grupe demonstranata, tokom masovnog marša pristalica jedinstvene Španije, tokom kojeg je i spaljena jedna zastava Katalonije, takozvana “Senjera”.

Na snimcima koji se šire internetom, vidi se kako se dve grupe gađaju stolicama, flašama i drugim predmetima i kako potom dolazi policija da ih razdvaja.Tokom okupljanja unionista na Trgu Katalunja čuli su se povici: “Katalonija je Španija!”.

Na jednom od današnjih skupova unionista, onih koji su za jedinstvenu Španiju, na brdu Montžuik u Barseloni, viđeni su i ultradesničari, koji su dizali ruku poput fašističkog pozdrava u Drugom svetskom ratu, ali i za vreme vladavine generala Fransiska Franka koji je ostao upamćen po zlu u Kataloniji.

Podsetimo, pre dve nedelje u Španiji je održan rezerendum, protiv svih zakona ove zemlje, a gde se glasalo za ili protiv nezavisnosti Katalonije. Uprkos naporima vlasti i policije da ovaj protivustavan referendum spreče, građani su ipak izlazili na birališta, a nekoliko sati nakon zatvaranja birališta, objavljeno je kako je Katalonija izglasala nezavisnost.

Od tada na ulicama Španije besne protesti, s jedne strane se nalaze oni koji su za nezavisnost Katalonije i priznavanje “pobede” na referendunu, dok s druge strane protestuju građani koji su za jedinstvo zemlje i protiv cepanja njenih delova.

 

Pogledajte još:

Izvor: Srbija danas.rs

 

Top