RUSKI INŽENJER NAPRAVIO VOZILO, JEDINSTVENO U SVETU: Čudo na četiri točka sa garancijom od 100 godina, neranjivo na mine… (VIDEO)

Nemačka kompanija Partisan predstavila je dosta neobično terensko vozilo pod nazivom One, na čijem projektu radi nemački inženjer ruskog porekla Jurij Postnikov. Partisan One, koji je namenjen za vojnu eksploataciju, napravljen je kao krajnje jednostavno transportno sredstvo za „najgore puteve na svetu”.

 

Konstrukcija terenca Partisan One toliko je jednostavna koliko je to uopšte moguće: on je sklopljen na prostranom okviru od čelika visoke izdržljivosti sa mogućnošću brzog postavljanja oklopnih ploča. Postoji i mogućnost da se naruči vozilo sa donjim delom šasije u obliku latiničnog slova V, koja rasipa energiju od eksplozije granate ili mine.

Partisan One nema zapravo nikakav dizajn. S obzirom da nema nijednu zaobljenu liniju, ovaj terenac u pravom smislu reči izgleda kao kutija na točkovima. A to je tako sa namerom: najveća prednost jednostavne konstrukcije Partisan-a je u tome što se može vrlo brzo sklopiti, a karoserija omogućava da se efikasno i sa minimalnim brojem izmena naprave različite konfiguracije: vozilo sa troja vrata, sa petoro vrata, pikap vozilo, izdužene verzije, pa čak i modifikacije sa 6 i 8 točkova.

Mogu se naručiti ne samo različiti tipovi karoserije, nego i različiti motori, prenosi portal “Avtovesti”.

Navodi se da će prva vozila verovatno imati Fijatov turbo dizel motor od 2800 kubika sa 150 konjskih snaga, ali je predviđena i mogućnost hibridne varijante sa dodatnim elektromotorom. Međutim, generalno, pitanje izbora motora ostaje otvoreno: navodi se da je prostor ispod haube podložan adaptaciji i da se čak može menjati i raspored delova: motor se može postaviti kako dužno, tako i poprečno.

Vozilo zasad nije ušlo u serijsku proizvodnju, ali proizvođač daje impresivnu garanciju: navodi se da Partisan One može u vojsci da služi preko 50 godina bez zamene, a ukupna garancija koju daje proizvođač je 100 godina.

 

Pogledajte još:

Izvor: RT

Top