OVO JE NEVEROVATNO! ERDOGANA DOČEKALI KAO TITA: Zastava sa likom turskog predsednika, vijori se centrom Novog Pazara, ljudi kliču: “Erdogan-sultan… (VIDEO)

Dvojica predsednika u Pazaru će imati sastanke s predsednicima opština koje gravitiraju Novom Pazaru, ali se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srba

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan će danas, zajedno sa svojim domaćinom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, posetiti Novi Pazar i tamo razgovarati sa prvim ljudima opština Raške oblasti.

 

Dvojica predsednika, kako se očekuje, će u Novi Pazar stići oko 12 časova, gde će imati sastanke sa predsednicima opština koje gravitiraju Novom Pazaru, ali se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srba.

Ekipa Espresa sa lica mesta prati aktuelna dešavanja u tom gradu, a sve infoprmacije i zanimljivosti ove posete možete pročitati u našem lajv blogu:

14: 50 –  Muftija Dudić za Espreso kaže da su danas potpisana četiri veoma važna sporazuma za Srbiju.

– Smatram da je ovo od izuzetnog značaja ne samo za Novi Pazar i Sandžak, već i za čitavu državu, odnosno republiku Srbiju.

Na postavljeno pitanje zbog čega je značajna poseta Erdogana Srbiji on je rekao da, imajući u vidu da u Turskoj živi između tri i pet miliona Bošnjaka sa ovih prostora.

– Mi smo uvek govorili da Islamska zajednica treba biti most saradnje između Srbije i muslimanskih zemalja – rekao je on.

14: 20 – Prisutnima se obratio i turski predsednik, na turskom jeziku. Za okupljene je uživo preveden njegov govor.

On se, između ostalog, Srbiji zahvalio na gostoprimstvu:

– Ovde u Srbiji mi smo se osećali kao kod svoje kuće.

Erdogan je govorio i o saradnji naše zemlje i Turske.

– Juče smo potpisali ugovor o uvozu 5.000 tona goveđeg mesa u Tursku – rekao je on i dodao da će skrenuti pažnju turskoj eliti da ulaže u Srbiju. Pružićemo podršku svim aktivnostima za socijalni i ekonomski razvoj Sandžaka.

14: 00 – Srpski predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Erdogan izašli su na binu sa koje se obraćaju okupljenima.

Vučić kaže da će praviti puteve, bolnice, škole, da će da spoje ovaj deo sa Beograd…

– Možda neću biti prihvaćen kao Erdogan, ali bar znam da sam radio.

Živelo srpsko tursko prijateljstvo – zaključio je Vučić

13: 59 – Narod u masi kliče: “sultan Erdogan”

13: 55 – Stigao je i Mirsad Jahović, bivši turski reprezentativac u košarci, rođen u Novom Pazaru, inače rođeni brat Emine Jahović

13: 25 – Dok se odvija sastanak, zgradu u kojoj se nalazi turski predsednik obezbeđuju jake policijeske snage. Kako javlja naš reporter, policajaca, kako turskih tako i srpskih ima na svakom koraku.

13: 15 – Sastanak sa predsednicima opština je počeo, prisutan je i Vučić koji je domaćin turskom predsedniku. Ovaj sastanak odvija se iza zatvorenih vrata, a očekuje se da će se predsednici kasnije obratiti i građanima.

13: 05 – Erdogan je stigao! Delegacija je stigla, a oni su uvedeni na sporedni ulaz. Očekuje se da će nakon sastanka izaći i obratiti se ljudima

12: 25 – Delegacija je stigla, a uskoro se očekuje i dolazak Erdogana.

12: 10 – Stigao je i muftija Dudić koji sa Erdoganom potpisuje restauraciju starog turskog hamama i stare čaršije

12: 00 – Erdogan je helikopterom stigao u Novi Paza11: 30 – Inače, kako javlja naš reporter sa lica mesta, sa jedne strane su Srbi sa sve srpskim zastavama, a sa druge muslimani sa turskim zastavama.

11: 20 – Ulicama Novog Pazara vijore se turske zastave.

11: 00 –  Grad je sređen u potpunosti, postavljeno je cveće svuda. U gradu je mirno, centar Pazara obezbeđuju jake policijske snage.

Ovako je bilo sinoć u Novom Pazaru:

(printscreen yt)

 

Pogledajte još:

Izvor: Vesti Espreso

 

 

 

 

 

 

Top