RUSIJA OBORILA REKORD SSSR – ”OVO JE ČUDO”: Sankcije preporodile Rusiju i spasile Venecuelu, Putin čestitao seljacima i radnicima! – 130 MILIONA TONA! (VIDEO)

Predsednik Rusije čestitao je poljoprivrednicima i radnicima u prerađivačkoj industriji profesionalni praznik, naglašavajući da se ove godine očekuju rekordni prinosi žita od 130 milona tona, što je nabolji rezultat ikada zabeležen na domaćim poljima.

 

Prošle godine Rusija je uspela da postane vodeći svetski izvoznik žitarica.

Poljoprivreda je postala drugi najveći izvozni adut Rusije nakon nafte i gasa.

Poljoprivreda i agroindustrijski kompleks uopšte danas spadaju u oblasti sa najdinamičnijim razvojem u ovoj privredi.

Rastući ruski poljoprivredni sektor privlači nove kupce, tako Kina i Venecuela planiraju da povećaju uvoz ruske pšenice.

Ove godine očekujemo rekorne prinose žita od 130 miliona tona, što je najbolji rezultat ikada zabeležen. Pritom treba reći da takvi pokazatelji nisu ostvareni u najpovoljnijim vremenskim uslovima, navodi se u tekstu predsednikovog obraćanja objavljenog na sajtu Kremlja.

Putin je zahvalio ljudima koji rade u poljoprivredi na „teškom, napornom, ali veoma važnom poslu“. On je naglasio da Rusija potvrđuje status vodeće zemlje u svetu po proizvodnji i izvozu žita. Ruski predsednik istakao je i pozitivnu dinamiku u proizvodnji svinjetine i piletine, kao i prinosima šećerne repe, voća i drugih kultura.

Po njegovim rečima mere usmerene na stimulisanje ove oblasti pokazale su se kao vrlo efikasne, a razvijaju se ne samo krupna preduzeća nego i manja individualna seoska gazdinstva.

Treba ići napred, povećavati ekološki čistu proizvodnju, jačati pozicije na domaćem i stranom tržištu i pravilno koristiti prirodne prednosti naše poljoprivredne proizvodnje, rekao je Putin.

Dodao je da je prioritet vlasti povećanje kvaliteta života na selu.

Pročitajte još: UŽIVO! SRBIJA-GRUZIJA; “ORLOVI” SA ČETIRI IZMENE: Srbijo, zgazi Gruziju i pravac Rusija… (VIDEO)

DODIK BESAN – POZVAO SRBE NA POBUNU: Federacija pred raspadom! ”Sarajevo prešlo tačku bez povratka” — Srpska sprema odgovor!

NE VOLI SAMO NUKLEARKE! EMOTIVNA STRANA KIM DŽONG UNA: Ovo su sve Kimove žene, ona koju je najviše voleo, odavno je mrtva…(VIDEO)

Izvor: Ruska reč, B92, BBN

Top