BRITANSKI MEDIJI BRUJE – BOMBA ”POMRAČENJE”: Oružje kojim je NATO uništio električnu mrežu Srbije sada se sprema Severnoj Koreji! (VIDEO)

Južna Koreja se sprema da razvije grafitne, “zamračujuće” bombe, kako bi paralizovala električne centrale Severne Koreje, piše britanski “Telegraf”.

Južna Koreja aktivno radi na uvećanju svojih odbrambenih sposobnosti protiv severnog suseda i želi da razvije grafitne bombe jer one nisu smrtonosne po stanovništvo.

Ovo oružje priprema južnokorejska Agencija za razvoj odbrane, kao jedan od delova programa za prevenciju napada “Kil Čain”.

 https://www.youtube.com/watch?v=wlcFv0i2gOs

Obezbeđene su sve tehnologije potrebne za razvoj grafitne bombe. Projekat je u fazi kad možemo napraviti bombe u svako doba – rekao je neimenovani vojni izvor.

Program “Kil Čain” je napravljen da detektuje, identifikuje i presretne nadolazeće projektile u najkraćem mogućem vremenu.

Grafitne bombe su nesmrtonosno oružje koje se koristi za onesposobljavanje neprijateljskog elektroenergetskog sistema. One ispuštaju oblak veoma finih, hemijski obrađenih niti ugljenika iznad električnih komponenti. Te niti su toliko fine da se ponašaju kao oblak, uzrokujući kratke spojeve u električnoj opremi.

Kaseta grafitne bombe

                      Kaseta grafitne bombe Foto: Marko M/Wikipedia

Prvi put su ih primenile Sjedinjene Države u Iraku devedesetih godina, kada je onesposobljeno 85 odsto električnih zaliha širom zemlje. “Telegraf” podseća da je slično oružje NATO koristio na metama u Srbiji, u maju 1999, kada je uništeno oko 70 odsto zaliha električne energije.

Analitičari veruju da bi ovo oružje dobro radilo na metama u Severnoj Koreji, koje su verovatno zastarele i nezaštićene.

Pročitajte još: OVAKO KINEZI AMERIKANCIMA POKAZUJU SVOJU NADMOĆ NA PACIFIKU: Ovo su prvi snimci, moćnog kineskog razarača… (VIDEO)

NEVIĐENA BRUTALNOST U ZAGREBU: Pokušali su zapaliti navijača bakljama… (VIDEO)

DODIK BESAN – POZVAO SRBE NA POBUNU: Federacija pred raspadom! ”Sarajevo prešlo tačku bez povratka” — Srpska sprema odgovor!

Top