ŠOJGU DEMANTOVAO OBARANJE HELIKOPTERA: Mi 28 prinudno sleteo, Rusi raskrinkali SAD – evo šta se stvarno dešava u Siriji (VIDEO)

Ruski Mi-28 nisu oborili teroristi DAEŠ-a, kako su ranije saopštili mediji, već je prinudno sleteo zbog kvara, preneli su ruski mediji

Život i zdravlje pilota nije ugroženo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U provinciji Hama, prilikom realizacije zadataka, helikopter Mi-8 sa vojnicima ruskog centra za mirenje zaraćenih strana 6. oktobra je prinudno sleteo zbog tehničkog kvara.

Teroristi očajni

Agencija “Amaka”, medijsko krilo terorističke organizacije Islamska država, objavila je info grafiku sa podacima o navodnim gubicima Sirijske arapske armije tokom ofanzive terorista na istoku Hame.

 https://www.youtube.com/watch?v=oU6Apxjwd3Y

Oni navode da su teroristi ID zauzeli istočne delove doline Al Hadžar istočno od Al Sukne, Hail naftna polja, sela Tajibe i Shanhas i planinu Al Dahik istočno od Sukne. Oni su naveli čitav niz gradova i mesta gde su izvršili napade.

Agencija dalje prenosi da je izvršeno 5 samoubilačkih bombaških napada vozilima i jedan sa bombašem samoubicom koji je bio opasan pojasom punim eksploziva. Oni tvrde da su od 28. septembra kada je ofanziva počela ubili 390 sirijskih i rukih vojnika i da su dva Rusa zarobljena. 

Oni dalje navode da su uništili 11 tenkova SAA, tri borbena vozila, dva sistema “Šilka”, tri raketna lansera i tri vojna vozila za prevoz trupa.

Ruska vojska iznela šokantne detalje o ulozi SAD na jugu Sirije

Što se više sirijska vojska, uz podršku ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, kreće ka istoku, uništavajući organizaciju ID u provinciji Dejr el Zoru, prisustvo američke vojne baze El Tanf u njenoj pozadini sve više postaje problem, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Konašenkov je podsetio da je ta baza izgrađena nezakonito u aprilu 2017. godine i opravdava svoje postojanje „potrebom izvođenja operacija protiv ID“.

„Ipak, za pola godine postojanja te beze nije poznata nijedna operacija Amerikanaca protiv ID. Predstavnici Pentagona su više puta saopštavali da se tamo, pod zaštitom taktičke avijacije, nalaze instruktori SAD, Velike Britanije i Norveške koji obučavaju militanata ’Nove sirijske vojske‘. U stvari, El Tanf je postao 100-kilometarska crna rupa na sirijsko-jordanskoj granici. I umesto ’nove sirijske vojske‘, otuda kao mravi izlaze mobilne grupe ID, koje izvode diverzantsko-terorističke ispade protiv sirijske vojske i civila“, izjavio je predstavnik ruskog vojnog resora.

Prema njegovim rečima, postoji još jedan problem u vezi sa američkom bazom u El Tanfu. U zoni „bezbednosti“ pored baze, praktično u pustinji, nalazi se najveći izbeglički kamp Rukban. Tamo se sada nalazi najmanje 60.000 žena i dece iz Rake i Dejr el Zora, gde Amerikanci ne puštaju humanitarne konvoje sirijskih vlasti, Jordana, UN, niti drugih međunarodnih organizacija.

„Izbeglice Rukbana su u suštini taoci, tačniji ’živi štit‘ američke baze“, zaključio je Konašenkov.

Pročitajte još: ID OBORILA RUSKI HELIKOPTER U CENTRALNOJ SIRIJI: Čeka se odgovor ruskog ministarstva odbrane! (VIDEO)

SKANDAL U HRVATSKOJ – MESIĆ ZAPRETIO DODIKU: “Ako se RS otcepi, stvar se može rešiti za par sati”!

PUKLA BRUKA U BEOGRADU! VOJSKA POZVALA POLICIJU DA NE REAGUJE: ”Ovo je kap koja je prelila čašu, sprečite kršenje Ustava”

NOVI INCIDENT U MOSTARU: Osvanuo skandalozni transparent u naselju Balinovac, policija ne reaguje! (FOTO)

Izvor: Sputnjik, Pravda

Top