TERORISTI ZAROBILI KOZAKE – ”LOVCI NA ID” ZAPRETILI JEZIVOM ODMAZDOM: Elitna sirijska jedinica poslala ultimatum teroristima ID, SAA čisti redom – Izrael kreće na Bagdad ! (VIDEO)

Pripadnici 5. jurišnog korpusa SAA, poznatiji kao “lovci na ID”, objavili su da su spremni nadogovor sa ID kako bi izdejstvovali oslobađanje dvojice zarobljenih ruskih dobrovoljaca.

“Lovci za ID” zapretili su da ako teroristi odbiju dogovor da će ubiti po 100 terorista za svakog Rusa.

ZA RAT PROTIV IRAKA I IRANA: Izrael obučava 200 kurdskih pilota i dovlači teško naoružanje u Ebril!

Oko dve stotine kurdskih pilota u zavrnoj je fazi obuke u Izraelu i u Južnoafričkoj Republici za rat protiv Bagdada, preneo je info servis američkih veterana “Veterans tudej” (VT) navode svojih pouzdanih izvora.

Prema njihovim saznanjima, Iračku Kurdistan se iz dana u dan sve više pretvara u izraelski oružani kamp – pristiže sve, od protivavionskog naoružanja i dalekometne artiljerije, do helikoptera i aviona, koji su raspoređeni u blizini Ebrila i spremni su za rat sa Irakom i Iranom.

Štaviše, izvori VT-a tvrde da se Netanijahu već tri puta sastajao sa Barzanijem ove godine i da ga je uverio u nepodeljenu podršku Tel Aviva, koju sada i realizuje.

Prethodnih dana došlo je do pokretanja vojne operacije iračkih snaga u Kirkuku na poslednji džep Islamske države u tom delu Iraka, ali se ove operacije sada posmatraju kao uvertira u početak sukoba sa Kurdima. Najveća tačka spora Iračana i Kurda upravo i jeste Kirkuk i naftom bogato područje oko njega, koji po Ustavu Iraka ne pripada kurdskoj autonomnoj oblasti, a koje su Pešmerge zauzele tokom rata protiv terorista ID-a.

Izvori VT-a tvrde da je operacija zauzimanja Kirkuka 2014, takođe, bila smišljena u Izraelu, a da su Kurdi, po principu sličnom onom koji su izveli u Deir Ez Zoru, preuzeli teritorije koje su im pripadnici Islamske države, u dogovoru sa Izraelom i SAD-om, prepustili u određenom trenutku.

Ni u Kirkuku ni u Deir Ez Zoru, pre ovih osvjanja, nije bilo zanačajnije kurdske populacije, podseća VT.

Operacija Sirijske arapske armije (SAA) za oslobođenje Majadina, koju predvode Tigrove snage iz pravca Deir Ez Zora, ušla je u treći dan.

Na snimku koji je prikazala ruska TV Zvezda mogu se videti ruski jurišni helikopteri koji pružaju blisku vatrnu podršku Tigrovim snagama tokom jučerašnjeg napredovanja od 20 kilometara duž puta koji vodi prema najvećem preostalom uporištu Islamske države u Siriji.

Dok helikopteri istrebljuju teroriste na položajima, Tigrove snage se pripremaju za blisku borbu sa preostalim prtivnicima.

Ruske podmornice raketirale okolinu Deir Ez-Zora 

Sa ruskih podmornica ”Veliki Novgorod” i ”Kolpino” ispaljene su navođene rakete ”Kalibar” na objekte terorista u Siriji, izjavio je portparol ruske armije Igor Konašenkov.

Rakete su ispaljene iz reona Sredozemnog mora, a u ruskom ministarstvu odbrane je potvrđeno da su svi ciljevi pogođeni.

Prema rečima Konašenkova, ruski izviđači su za poslednjih nedelju dana saznali koordinate najvažnijih objekata Islamske države u provinciji Deir Ez-Zor i svi zadati ciljevi su eliminisani.

Tokom raketnog napada uništeni su komandni punktovi ID, krupna skladišta sa oružjem i hangari sa borbenom tehnikom u reonu grada Majadin. Ovakvim postupkom ruska mornarica i vazdušno-kosmičke snage su doprinele daljem napretku SAA u provinciji Deir Ez-Zor.

U ruskom ministarstvu odbrane je takođe saopšteno da je 19. do 29. septembra ubijeno 2.359 terorista.

Pročitajte još: TERORISTA IZ LAS VEGASA IMAO ”SPECIJALNO ORUŽJE”: Demokrate traže zabranu modifikovanog oružja, polovina pušaka imala ovaj dodatak! (VIDEO)

VIKTOR ORBAN NAJAVLJUJE UZDIZANJE CENTRALNE EVROPE: Srbi žele da uđu u “priču”, samo još da rešimo sa Hrvatima… (VIDEO)

RADIOAKTIVNA MATERIJA PREKRILA EVROPU: Ruterijum 106 registrovan i iznad Beograda, povećana radijacija nad Balkanom – niko ne zna šta se dešava! (VIDEO)

JEZIV PRIZOR PREPLAŠIO JAPANCE: Zagonetna „zmija“ na japanskom nebu, neobičan ”oblak” izazvao paniku! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top