PUTIN PROGOVORIO POSLE 16 GODINA: Predsednik Rusije šokirao svet, evo šta mu je Kimov otac rekao – SAD prevarile Severnokorejance!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da mu je početkom 2000-ih godina pokojni lider Severne Koreje Kim Džong Il lično rekao za postojanje nuklearne bombe u toj zemlji

– 2001. godine, kada sam bio na putu do Japana, stao sam u Severnoj Koreji, gde sam se sastao sa ocem trenutnog lidera te zemlje. Tada mi je rekao da imaju nuklearnu bombu. Štaviše, Seul je u to vreme bio u dometu njihovih standardnih artiljerijskih sistema. Kada je to bilo? 2001. Sada je 2017. godina, zemlja je sve vreme živela pod sankcijama i umesto nuklearne bombe sada imaju hidrogensku – rekao je juče Putin.

Putin je naglasio da sankcije Zapada prema Severnoj Koreji ni na koji način nisu promenile situaciju. Takođe se podsetio i dogovora sa Severnom Korejom, koji je umalo postignut, da će obustaviti razvoj nuklearnog raspoloženja.

– Međutim, bukvalno nedelju dana kasnije odlučeno je da se blokiraju računi banaka Severne Koreje, zato što je neko osetio da obaveze koje je preuzela Severna Koreja nisu bile dovoljne i da su mogli i trebali da učine više. Ali takav je bio dogovor. Zbog čega su ih provocirali? Odmah su se povukli iz svih dogovora i nastavili sa razvojem nuklearnog programa. Sada imamo to što imamo – rekao je Putin.

Ruski predsednik takođe sumnja u efektivnost globalnog udara koji bi trebalo da razoruža Severnu Koreju, za koji kaže da je svakako moguć, ali ishod je pod znakom pitanja.

– Ratoborna retorika je opasna. Budmo direktni. Da li je globalni udarac moguć? Svakako. Da li će pogoditi metu? To nije poznato, jer niko sa sigurnošću ne zna šta imaju i gde. Niko nije sto odsto siguran, to je zatvorena zemlja. Eto vam odgovora. Treba li nam onda takva retorika? Sumnjam – rekao je Putin opisavši globalni udar protiv Severne Koreje.

Prema Putinovim rečima, potrebno je i moguće tražiti uravnoteženo rešenje za situaciju sa Severnom Korejom kroz dijalog, dok su sve druge opcije “opasni ćorsokaci”, prenosi TAS S.

Pročitajte još: SREBRENICA KAO DIVLJI ZAPAD: Pucaju na zastave Srpske, u tučama i odbornici – Dodik traži miran raspad BIH!

NEVIĐENI PREOKRET U MOSKVI: Putin potpisuje sporazum vredan milijarde dolara sa Saudijskim kraljem, evo šta kupuju od Rusa – ovo ne neće svideti NATO!

ŠOKANTNI SNIMCI! Bombaši iz Banjaluke postavljali eksploziv pod automobil dok dečica stoje kraj njih! (VIDEO)

ŠOKANTNI SNIMCI! Bombaši iz Banjaluke postavljali eksploziv pod automobil dok dečica stoje kraj njih! (VIDEO)

Izvor: Tanjug, Informer

Top