SEPARATISTI PUKLI U NOVOM SADU: Nisu samo Škotska i Katalonija, sve ove regije koje žele nezavisnost – desničari upozoravaju… !

Aktivisti za nezavisnost u Škotskoj sve ozbiljnije i masovnije pozivaju na održavanje drugog referenduma o odvajanju od Ujedinjenog Kraljevstva, a nedavno održan referendum u Kataloniji samo je dodatno dodatno motivisao ljude širom Evrope na teritorijama na kojima deluju secesionistički ili autonomistički pokreti.

Bank of America Merrill Lynch napravio je mapu rastućih secesionističkih pokreta širom Evrope.

“Na teritorijama mnogih država sve je više jakih secesionističkih pokreta poput onih u Škotskoj, Kataloniji, Venetu ili Baskiji ili je sve više političkih partija koje zagovaraju autonomiju na političkoj sceni“, navodi se u saopštenju autora mape.

Sigurno ste za namere stanovnika mnogih oblasti koji su poželeli nezavisnost već čuli, ali verujemo da ni ne pretpostavljate da se radi o ovolikom broju. Na mapi su bojom predstavljene sve oblasti koje se na neki način bore za nezavisnost.

Tenzija u Vojvodini

Separatisti iz Novog Sada odustali su od najavljenog marša 300 ”vojvođanskih zastava”, zbog kako navode, ozbiljne indicije od strane sigurnosnih službi da može doći do nereda.

Desničarska udruženja koja su najavila kontraskup obeležavanja godišnjice ”Jogurt revolucije”, najavile su protestnu šetnju sa srpskim i tradicionalnim obeležjima, kako bi pokazali da neće dozvoliti provokacije pod parolom ”Vojvodina nije Katalonija”.

Oni su najavili da je moguće da se radi o nameri ”republikanaca”, da ipak održe šetnju, zbog čega će ”dežurati sa jogurtima”.

Oni su za sutra najavili ”Marš srpskih zastava”, sa početkom u 15: 30 h, na trgu Slobode u Novom Sadu.

Pročitajte još: INCIDENT NA GRANICI SA SLOVENIJOM: Učenici iz Hrvatske ostali u šoku, uhapšen na putu ka Rimu – slovenačka policija zabranila prelazak…

PROCURELI TAJNI DOKUMENTI PENTAGONA: Skandal u Hrvatskoj, BIRN raskrinkao operaciju NATO na Krku!

RUSKI MEDIJI OBJAVILI – PRVI PUT U ISTORIJI: Pogledajte panoramski prikaz iz svemira, evo kako izgleda Zemlja – prvi put u istoriji! (VIDEO)

Izvor: BBN, Indipendent

Top