OBJAVLJENA ANALIZA CIA O KIMU: Pomoćnik zamenika direktora CIA zadužen za Severnu Koreju otkriva, ovo niko nije očekivao – Kim je u stvari …

 Ispod hvalisanja, Kim Džong Un je racionalna osoba. U SAD se često potcenjuje njegova konzervativnost. On želi dugo da vlada i umre u svom krevetu –  rekao je Jong Suk Li, pomoćnik zamenika direktora CIA zadužen za Severnu Koreju

Severnokorejski lider Kim Džong Un je racionalan političar, što je činjenica koju SAD moraju uzeti u obzir u svojoj politici prema Pjongjangu, naveo je ekspert CIA za Severnu Koreju.

Ispod hvalisanja, Kim Džong Un je racionalna osoba. U SAD se često potcenjuje njegova konzervativnost. On želi dugo da vlada i umre u svom krevetu –  rekao je Jong Suk Li, pomoćnik zamenika direktora CIA zadužen za Severnu Koreju.

Više američkih zvaničnika, uključujući i predsednika Donalda Trampa, opisivali su Kima kao iracionalnog i “ludaka”.

Jong je na konferenciji o CIA rekao da je Severna Koreja navikla da bude u defanzivi – zbog svoje istorije i jer je okružena velikim silama, i da se tako ponaša.

– Severna Koreja je politički organizam koji buja zahvaljujući konfrontaciji – naveo je Jong.

Prema njegovim rečima, Kimova ratoborna retorika i želja da po svaku cenu održi nuklearni program svoje zemlje ne znači da će on doneti iracionalnu odluku da lansira nuklearnu raketu na SAD.

– Odluka da pošalje atomsku bombu na Los Anđeles nije u njegovom interesu ako želi da preživi – naveo je Jong.

Pročitajte još: PROCURELI TAJNI DOKUMENTI PENTAGONA: Skandal u Hrvatskoj, BIRN raskrinkao operaciju NATO na Krku!

INCIDENT NA GRANICI SA SLOVENIJOM: Učenici iz Hrvatske ostali u šoku, uhapšen na putu ka Rimu – slovenačka policija zabranila prelazak…

SEPARATISTI PUKLI U NOVOM SADU: Nisu samo Škotska i Katalonija, sve ove regije koje žele nezavisnost – desničari upozoravaju… !

Izvor: Telegraf, Agencije

Top